r
Nosalty Logó

Fűszeres serpenyős darált hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Fűszeres serpenyős darált hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 916 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2752 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 916 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1699 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    892 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2390 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2568 micro
Összesen 2752 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát, a zsírján megdinszteljük az egyik apróra vágott hagymát. Rádobjuk a burgonyát, és fedő alatt, időnként kevergetve megpároljuk-megsütjük.
  2. A másik hagymát kis olívaolajon megdinszteljük, rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, fedő alatt megpároljuk. Aki nem szereti a kakukkfüvet, nyugodtan helyettesítheti mással, pl. majorannával.
  3. A darált húst, felkockázott uborkát, tejszínt, mustárt, apróra vágott petrezselymet összekeverjük. A fenti keveréket óvatosan összeforgatjuk a burgonyával.
  4. Sütőtálba öntjük, rákenjük a tejfölt. Előmelegített sütőben megsütjük, a végén ráreszeljük a sajtot, ezt már csak kicsit rápirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x18x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11982
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres serpenyős darált hús
Pogácsa 381 recept

Réges-régen kaptam a receptet egy ismerősömtől. Ha már semmi ötletem nincs, hogy ma éppen mit főzzek, ennek mindig sikere van, szereti a család. Az sem megvetendő szempont, hogy a hozzávalók mindig kéznél vannak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek