r
Nosalty Logó

Tepsis csirkemell burgonyával

Glaser
Tepsis csirkemell burgonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

414
Kalória
39.6g
Fehérje
29.3g
Szénhidrát
15.4g
Zsír
321.4g
Víz
109.5g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1656 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    321.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 414 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    610 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    2807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    3486 micro
Összesen 1656 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    321 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd főzzük kb. 10-15 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A hagymát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a paradicsomokat elfelezzük. Az egészet összekeverjük a burgonyával, csirkemellel, pestóval, olívaolajjal és a szezámmaggal. Sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük.
  4. Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy folyóiratban akadtam erre az egyszerű és ízletes receptre.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek