r
Nosalty Logó

Tepsis bundás zsömle Mártitól

Marti48
Tepsis bundás zsömle Mártitól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

605
Kalória
28.3g
Fehérje
31.4g
Szénhidrátok
40.6g
Zsír
231.2g
Víz
435.7g
Koleszterin
3.3g
Rost
5.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3279.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    462.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    767 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 1212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    707 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. Megfőzzük az egyik tojást. A többit a tejszín, só, bors hozzáadásával villával habosra felverjük.
  2. A zsemléket felszeleteljük, és toast sütőben megpirítjuk, majd megvajazzuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, berakjuk a zsemléket, rájuk halmozzuk a reszelt sajtot, lefedjük megfelelő méretű sonkaszeletekkel, végül befedjük karikára vágott paradicsommal.
  3. A lerakott zsemlékre merjük rá kanállal a tojáskeveréket, ez majd szétfolyik a tepsiben, de így egyenletesebben jut belőle a zsemlék tetejére is, mintha csak ráöntenénk. Szórjuk meg a paradicsomokat még egy-egy csipet sajttal, és toljuk a sütőbe.
  4. Alacsony hőmérsékleten süssük, kb. 10 percig alsó-felsőn, majd a legvégén váltsunk át felső hőfokra. Összesen ca. 15 perc az egész, sütőnktől függően ez változhat. Akkor jó, amikor a tojásmassza zsemleszínűvé vált. Nagyon ízletes: felül ropogós, belül krémes.
  5. Míg sütjük a zsemléket, vágjuk össze apróra a kemény tojást, és ezzel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A receptet nem olvastam - kitaláltam. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...