Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás kenyér falatkák

Bundás kenyér falatkák
Bundás kenyér falatkák
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól származik a recept, aki gyakran készítette nekem, és nagyon imádtam már akkor is, és azóta is. Az évek folyamán aztán én is megtanultam elkészíteni, és most már én készítem a 4 éves kisfiamnak, aki szintén imádja.

hozzávalók / 2 adag

A bundás kenyér falatkákhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy, mély edényben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a sót, borsot, és jól elkeverjük.
  2. A kenyeret kb. 2x2 cm-s kockákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőbe öntsünk kevés olajat, és kezdjük el forrósítani.
  4. Közben a kenyérkockákat a tojásos keverékhez adjuk, és gyorsan összekeverjük, hogy minden kenyérkocka tojásos legyen. Így tojásosan már ne hagyjuk állni a kenyérkockákat, mert elázna, és úgy már nem finom.
  5. Ha az olaj is forró már, beleöntjük a tojásos kenyérkockákat, és folyamatosan kavargatva, aranybarnára sütjük őket.
  6. Ha elkészült, megszórhatjuk borssal, paprikával, és paradicsommal tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 066
elküldve: 1
receptkönyvben: 211
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

vjudyt

Mióta szakács: 2012.07.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

bundás kenyér, apró falatkák bundás kenyérből, bundás falatkák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadgesztenye
vadgesztenye Thu, 2013-03-21 22:49

Kis kockára vágva ropogósra sütve, zöldséglevesbe betétként is fogyasztható. Mi ezt "sültzsömle leves"-nek hívjuk. Zsiradék nélkül ízlés szerinti zöldségekből (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karfiol, zöldpaprika, petrezselyemzöld, meg ami a hűtőben van, pl. gyengebab zöldborsó) szűrt levest készítünk. A főtt zöldségekből felfújtat, egy kis vaj hozzáadásával köretet készíthetünk, vagy öntettel salátát.

vjudyt
vjudyt / vjudyt Mon, 2013-03-25 20:26

Jó ez a levesbetét verzió, mi hasonlót a köménymaglevesbe szoktunk tenni. :)

rajnakriszti
rajnakriszti Tue, 2012-12-18 16:33

Nálunk "guba" kenyérnek hívják..Apukám specialitása volt,imádtuk gyerekként,ma is szívesen csinálom vacsira azzal a különbséggel,hogy miután kockára vágtam a kenyeret,megpirítom olajon,némelyiket kifejezettem feketésre(borzasztó finom íze lesz)...miután jól megpirult ráöntöm a tojást,és így sütöm rá...próbáld ki így is...iszonyatosan finom :)

szaboadel
szaboadel Sat, 2012-07-14 15:48

Kedves "vjudyt"!
Szoktam készíteni bundás kenyeret, de ilyen kis falatkákról még nem hallottam,
nagyon ötletes, ki fogom próbálni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

745
kenyér 3 szelet
tojás 3 db
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
paradicsom 2 közepes db
zöldpaprika 2 közepes db