r
Nosalty Logó

Szilvalekváros papucs gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GMfamily
Szilvalekváros papucs gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 731 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4385 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 355 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    1136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 731 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7709.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    6813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2388 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1610 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 4385 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 355 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt, a tojássárgákat, a cukrot és az élesztőt összekeverjük, majd langyos helyen állni hagyjuk.
  2. Közben a lisztet, sót, margarint összemorzsoljuk.
  3. Ha ez megvan, az egészet jól összegyúrjuk. Kb. 1/2 órát langyos helyen pihentetjük.
  4. Lisztezett szilikonlapon kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 6 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggatjuk, közepére végig lekvárcsíkokat teszünk (kemény házi szilvalekvár).
  5. 2 oldalról felhajtjuk a tésztát, összenyomkodjuk kicsit, tojással lekenjük.
  6. Közepes lángon készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 5081
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilvalekváros papucs gluténmentesen
GMfamily 17 recept

Újabb feladatot kaptam, lisztérzékeny gyerekemnek piknik délutánja lesz, és az osztálynak lekváros papucsot visznek, így nekem is meg kellett valósítanom, hogy ő is tudjon enni olyat (olyasmit), mint a többiek. Nagy sláger lett, csak sütök... sütök....

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?