Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős pogácsa Adelka konyhájából

Tepertős pogácsa Adelka konyhájából
Tepertős pogácsa Adelka konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első pogácsám, amit csináltam. Szerencsére sikert arattam vele. :))

hozzávalók / 8 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felrakjuk melegíteni, a cukorral meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A liszttel elvegyítjük a darált tepertőt, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, és a megkelt élesztővel összeállítjuk a tésztát. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyira, majd harmadba hajtjuk. Újból kinyújtjuk a tésztát, a hajtogatást ismételjük még kétszer. Az utolsó után meleg tállal leborítjuk, és 1,5-2 órát kelni hagyjuk.
  4. Nagyujjnyi vastagra kinyújtjuk, bevagdaljuk a tészta tetejét, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojásfehérjével megkenjük, és 170 fokon addig sütjük, ameddig piros nem lesz a teteje.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 153
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

adelka05

Mióta szakács: 2016.02.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pogácsa, tepertős pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

511
friss élesztő 3 dkg
tej 150 ml
cukor 1 teáskanál
finomliszt 50 dkg
tepertő 25 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
1 ek
tojásfehérje 1 db
bors 0.5 ek