r
Nosalty Logó

Borban párolt paprikás hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Borban párolt paprikás hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 508 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3045 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 508 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.5 g

Zsír

  • Összesen
    191.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4037.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2455 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 3045 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeleteljük, nem klopfoljuk, csak megnyomogatjuk kissé.
  2. A szalonnát bevagdossuk kakastaréjnak, s a zsírral együtt az edény aljára tesszük.
  3. A hagymát, paprikát szintén karikákra vagdossuk, kb. félcentire a hagymát, vastagabbra a paprikát.
  4. Rétegesen belepakoljuk az edénybe, alulra egy sor hagymakarikát, paprikát, rá a húst, közben fűszerezzük.
  5. Érdemes a hagymát jobban megsózni, hogy ne legyen édes.
  6. Nagylángon indítjuk, majd mikor leve kezd lenni, beletöltjük a bort.
  7. Fedő alatt kis-közepes lángon pároljuk, míg a leve lefő róla, időnként alányúlva, lazítgatva, hogy ne kapaszkodjon bele az edénybe.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1758
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Ajánló

Köretnek bármit lehet adni, mivel kevés szaftja marad, inkább petrezselymes krumplit ajánlok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kis változatosság.

Hozzászólások

Zoli

Kedves Józsika! Nem kevés a hús hat f?re? Különben ami borral készül, az csak jó lehet. Beindítottad a fantáziámat és el fogom diszkoszban készíteni. Köszönöm az ötletet! Zoli

Törölt felhasználó

Igazad van...

Törölt felhasználó

Igazad van, 4 személyre lett igazából. Eddig jénaiban készítettem, csak megúnta velem, s volt pofája eltörni. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.