r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Teljes kiőrlésű kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8828.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    5513 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1375 micro
Összesen 2403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük, és 50 fokos sütőben melengetjük kb. 10 percig.
  2. Kivesszük, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, mellészórjuk a cukrot, és lassan melléöntjük a langyos tejet.
  3. A mélyedés tartalmát villával kicsit összedolgozzuk, kevés lisztet szórunk rá, és konyharuhával letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (én visszadugtam a közben kikapcsolt sütőbe).
  4. Ha letelt a kelesztési idő, hozzászórjuk a sót, az olívaolajat és a 3 dl vizet.
  5. Addig gyúrjuk, amígsima tésztát nem kapunk.(Lehet dagasztógéppel is, de én nagyon szeretek tésztát gyurmázni, és ezt a tésztát nem is nehéz összedolgozni.)
  6. Konyharuhával letakarva meleg helyen újabb fél órát kelesztjük.
  7. Kicsit átgyúrjuk, cipóvá formázzuk, észsírral kikent vagy szilikonlappal bélelt sütőlapra helyezzük ( a sütőpapír nem praktikus, mert beleragad a kenyérkénk).
  8. Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha készen van, rácsra helyezzük, és szeletelés előtt megvárjuk, míg kihűl.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 755
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 128
  • Össznézettség: 160006
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bár viszonylag sok pékség van a környékünkön, a teljes kiőrlésű kenyérrel nagyon ritkán sikerül összefutnom. Ha meg mégis, akkor olyan árban adják, mintha aranypelyheket sütnének bele. Meguntam, megcsináltam.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.