r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Teljes kiőrlésű kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8828.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    5513 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1375 micro
Összesen 2403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük, és 50 fokos sütőben melengetjük kb. 10 percig.
  2. Kivesszük, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, mellészórjuk a cukrot, és lassan melléöntjük a langyos tejet.
  3. A mélyedés tartalmát villával kicsit összedolgozzuk, kevés lisztet szórunk rá, és konyharuhával letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (én visszadugtam a közben kikapcsolt sütőbe).
  4. Ha letelt a kelesztési idő, hozzászórjuk a sót, az olívaolajat és a 3 dl vizet.
  5. Addig gyúrjuk, amígsima tésztát nem kapunk.(Lehet dagasztógéppel is, de én nagyon szeretek tésztát gyurmázni, és ezt a tésztát nem is nehéz összedolgozni.)
  6. Konyharuhával letakarva meleg helyen újabb fél órát kelesztjük.
  7. Kicsit átgyúrjuk, cipóvá formázzuk, észsírral kikent vagy szilikonlappal bélelt sütőlapra helyezzük ( a sütőpapír nem praktikus, mert beleragad a kenyérkénk).
  8. Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha készen van, rácsra helyezzük, és szeletelés előtt megvárjuk, míg kihűl.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 171
  • Össznézettség: 147053
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bár viszonylag sok pékség van a környékünkön, a teljes kiőrlésű kenyérrel nagyon ritkán sikerül összefutnom. Ha meg mégis, akkor olyan árban adják, mintha aranypelyheket sütnének bele. Meguntam, megcsináltam.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Dakota! Ugyan ezt a kenyeret elkészíthetem kenyérsüt? gépben is?

Dacota

Kedves Bia! Nincsen kenyérsüt? gépem, mindíg süt?ben sütöm a kenyeret, és sajnos az eredeti recept sem írja...De szerintem nyugodtan mepróbálhatod, mert semmi olyan bonyolult lépés nincs az elkésztésében, amit a kenyérsüt? gép elrontana. Már amennyire én a kenyérsüt? épek mechanikáját ismerem...:)

Törölt felhasználó

Köszönöm Dakota! A mennyiségek is nagyjából egyeznek azzal amit kenyérsüt? gépekbe szoktam tenni.Majd elmondom hogy sikerült.

Törölt felhasználó

Ja egy kérdés! Én még csak nemrég regisztráltam, tegnap délután töltöttem fel egy receptet. Nem tudod kb mennyi id? amíg megjelenik az oldalon?Köszike.

Dacota

Hát az attól függ - gondolom én - hogy hány recept áll soban és vár a megjelenésre. Mivel minden receptet átnéznek, ha sok van, kicsit tovább tart, de 2-6 nap között fel szokott kerülni. Üdv az oldalon, jó f?zcskézést!:)

Törölt felhasználó

Szuper! Kicsit izgulok fog-e tetszeni. Nekem a f?zés az életem.Nagy családom van és nálunk valaki mindig éhes. Örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt,és remélem én is szerzek majd másoknak örömöt a receptekkel. Azt látom hogy te már sok jó receptet töltöttél fel. Gratulálok.

Dacota

Köszönöm! Hát nekem saját alapítású családom még nincsen, van viszont egy antikonyhatündérekb?l álló nagy baráti társaságom és rájuk szerencsére mindíg f?zhetek. És nem állítom, hogy egyesek nem követel?zz?bek, mint egy éhes hatéves :) Ez egy nagyon jó kis oldal, és nemcsak, mert a képek miatt ki van zárva, hogy hangzatos, de soha el nem készített ételekkel villogjon, hanem azért is, mert a szakácsok folyamatosan segítgetik egymást, és adják a visszajelzést is. Biztosan fognak tetszeni a receptjeid, hajrá, és kellemes hétvégét! Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Szia Nóra!Finom lett a kenyér gépi elkészítéssel is.Köszi.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Szia Nóra!Finom lett a kenyér gépi elkészítéssel is.Köszi.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Megsütöttem a kenyeret (életem els? kenyere). Az enyém sokkal sötétebb lett mint a képen látható, és csak most veszem észre azért, mert én teljes kiörlés? búzaliszt helyett teljes kiörlés? tönköly lisztet használtam. Amúgy nagyon jól néz ki, és finom lett. Valóban nagyon egyszer? elkészíteni, ajánlom minden kezd?nek. Egy hibája van csupán, kissé morzsálódik szeletelés közben. Sok kenyér receptnél olvasom, hogy a süt? aljába vizet kell tenni sütés idejére, lehet hogy ennél a kenyérnél sem tenne rosszat. Legközelebb kipróbálom.

Törölt felhasználó

Bia, kipróbáltad kenyésüt? gépben végül? Mi lett az eredmény? Sajnos nem nagyon találok olyan kenyérreceptet, ami teljes ki?rlés? és jól sikerülnek kenyérsüt?ben.... ha sikerült, milyen progr-on sütötted?

Törölt felhasználó

Szia.Huanita!Igen kipróbáltam,én legtöbbször 1-es programon sütöm a kenyereket,ez normál program,3.ó,20.perc.750grammos kenyérnek megfelel?t választottam.Kicsit s?r?bb lett mint bl-55 lisztb?l mert a rozsliszt is s?r?bbé teszi de finom lett.Te is megpróbálhatod.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Szia én is örülök,hogy megtaláltam ezt a receptet. Ki is fogom holnap próbálni. klasik 3.30 programmal sütötted e? várom a választ Erzsike

Dacota

Kedves Erzsike! Én nem használok kenyérsüt? gépet,sajnos teljesen analfabéta vagyok hozzá, süt?ben sütöttem. De ha a szakácsok között megkeresed Bogit, ? biztosan tud neked pontos infót mondani, mert ? már elkészítette ezt a kenyeret és gépben sütötte meg. Sajnálom, hogy csak ennyire telt t?lem..:( Szép estét! Üdv: Nóra

Dacota

Sziasztok! Örülök, hogy ízlik a kenyér, és annak még jobban, hogy most már konkrét infók is vannak a süt?gépes elkészítésimódról! :-)

Törölt felhasználó

Dacota, az Isten áldjon meg ezért. Valami gyönyör?!! És mondd csak, van valami forma, amiben a süt?be teszed, vagy csak a kész bucit teszed rá a tepsire szabadon, és megáll, megmarad a formája?

Dacota

Keves Zit! Nagyon szépen köszönöm! :-) Nem használtam formát, a második kelesztés után csak egy kicsit "pofozgatom", hogy megfelel? legyen a formája, bevagdosom, és mehet is a süt?be. Jó sütögetést! Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Köszi Dacota. Ezek szerint még feszültség levezetésre is jó ez a kenyérke. :-D

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Köszi a receptet, hála neked, életem els? kenyere istenien sikerült!

Dacota

Kedves Koriander! Gratulálok!:) Hajrá-hajrá,csak így tovább! A házi kenyérsütés isteni dolog !!! :)

Törölt felhasználó

Kedves Dacota, én már többször megsütöttem, mindig nagyon jó lett. Volt, hogy negyed diódarabokat, volt, hogy aszalt paradicsomot tettem bele. Mindig finom lett. Volna egy kérdésem. Nemrég vásároltam bio teljes ki?rlés? búzalisztet, és fehér színe volt. Szerintem nem az volt benne, hanem sima fehérliszt. Vagy Ti találkoztatok már fehér szín? teljes ki?rlés? búzaliszttel?

Dacota

Kedves Amurath! Én is szoktam mindenfélét beledobálni, ami a kezem ügyébe kerül, és illik hozzá. Az a jó benne, hogy mindíg más ízvilága lesz t?le. Ami a kérdést illeti, én a Biopont teljes ki?rlés? bio búzalisztet szoktam hozzá használni, és igazából nem tudnám megmondani a színét :). Nem fehér, de nem is barna, a kett? között, de a fehérhez közelebb. Olyan, mintha sima fehérliszthez kevernél darát diót. Remélem, tudtam segíteni. Kellemes húsvéti ünnepeket, Üdv: Dacota

Törölt felhasználó

Kedves Dacota, köszönöm a segítséget! :-) Szép napot! Amurath

Törölt felhasználó

Kedves Dacota, köszönöm a segítséget! :-) Szép napot! Amurath

Törölt felhasználó

Kedves Dakota! Köszi a választ ma reggel megsütöttem a kenyeret kenyérsüt?ben.A teljes kiörlés? programot választottam. Gyönyör? lett de még nem vágtam fel. További szép napot üdv Erzsike

O.Zsuzsi

Kedves Dakota! Ínycsiklandó ez a kenyér, alig várom, hogy megsüssem! :) Az lenne a kérdésem, hogy ha nekem gázsüt?m van (nincs alsó-fels? sütési mód, csak alsó), akkor szerinted változtassak a h?fokon valamit? Te szoktál tenni alá lábosban vizet? Én eddig úgy sütöttem a kenyeret, de nem tudom ennél kell-e. Köszönjük a receptet! Majd írok, hogy milyen lett! Üdv: Zsuzsi

Dacota

Kedves Zsuzsi! Mikor a recept felkerült, még nem használtam a lábas módszert, de azóta igen, úgy sokkal jobban átsül, és nem szárad ki. Valamennyit biztosan módosít rajta, de ha már nagyjából szilárd a kérge, nem fenyegeti összeesés, szurkáld meg nyugodtan egy vastagabb köt?t?vel - ha már kicsit sem ragad, akkor kivehetetd, kész van. Jó sütögetést és szép napot! Üdvözlettel: Nóra

gara

Kedves Mindenki ! Én nem régen csatlakoztam hozzátok,nagyon jónak találom ezt az oldalt .Ezt a kenyeret én többször megsütöttem de nem akár hogyan ha nem süt?tasakban,ugyan úgy mint a husikat szokták de rácsra kell tenni a kenyértésztát.Beteszem a tésztát jó szorosan bekötöm a tasakot pár helyen t?vel megszurkálom ,forró süt?be teszem kb 10perc ,utána csökkentem a h?t felére ,harmadára és olyan 40percig sütöm kb.Süt?b?l kivéve kibontom rácsra teszem és kicsit "megmosdatom "a kenyeret.Nem morzsálódik lehet kenyér szeletel?vel is szeletelni.

Törölt felhasználó

Ez a süt?tasak jó ötletnek hangzik kedves Gara, szerintem én is ki fogom próbálni, mert párát hagy a kenyér körül. Köszi! Üdv: Mrs Smith

gara

Kedves Mrs Smith! Nagyon szívesen:-),olyat is hallottam de sajna már tudom hol hogy jénaiban is lehet kenyeret sütni aminek teteje van.Ezt igaz még nem próbáltam.Üdv . és jósütögetést

gara

Kedves Dacota! Kipróbáltam a jénaiban való sütést és nagyon jó ,én egy kacsa süt? jénait használok (ovális van teteje is) nagyon picit kikenem az alját és oldalát margarinnal és zsupsz bele a tésztát . Amikor megsült óvatosan kiveszem a kenyeret rácsra ,virág spriccel?vel körbe fújom és magára hagyom míg kih?l . Kati

Törölt felhasználó

Sajnos csak teljes ki?rlés? búzalisztem van itthon, rozslisztem nincs, úgyhogy vagy bl55-t vagy réteslisztet teszek bele, még nem tudom. Éééés pucoltam pisztáciát, tökmagot, van szotyi és lenmag. Lehet csak teljes ki?rlés?b?l csinálom, nem is tudom. Ez a recept nagyon jó, most kipróbálom ilyen mindent bele módon, aztán szerzek be rozslisztet is.:)

Dacota

Kedves Kileth! Sok sikert hozzá! De óvatosan a csak egyfajta teljes ki?rlés? liszttel, mert hajlamos nagyon kemény lenni. Szép napot! Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Hát megsütöttem egy fél órája vettem ki a kenyérsüt?b?l. Mivel én tettem bele kb 20 deka magot(szotyi, pisztácia, lenmag, kesudió) és bl55 van benne rozsliszt helyett, ezért felvett még 3 deci folyadékot. Olyan tömör lett, hogy egy szelet kitesz 3 zsömit :-D de az illata nagyon jó, biztos laktató lesz. Csak egyszerre keveset fogunk enni.:D Veszek majd rozslisztet és legközelebb csak dagasztani fogom a kenyérsüt?ben, mert nekem ott mindig "összeszottyad" kicsit a kenyér, süt?ben szebb lesz, jobban megn?.:) Megliszteztem kicsit és konyharuhába csomagoltam még forrón, az el?bb levágtam egy szeletet, hogy megnézzem a közepét, de gyorsan visszacsomagoltam, remélem így puha marad.

Dacota

kedves Kileth! örülök, hogy úgy t?nik, jó lett. Nekem elég sokáig friss szokott maradni, pont a töménysége miatt. Csak az utal rá, hogy pár napos, hogy elkezd morzsálódni.. De állagra friss marad! Szép estét! Nóra

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek