Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű, rögtön puha mézeskalács

Egyszerű, rögtön puha mézeskalács
Egyszerű, rögtön puha mézeskalács
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű mézeskalácsok, amit lehetetlen elrontani!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.
  2. Gyúrjuk, amíg összeáll, majd cipót formázunk belőle.
  3. Alufóliába becsomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. Lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd a kívánt formákkal kiszúrjuk. Ha nagyon törne a tészta, akkor gyúrjuk át néhányszor, hogy megpuhuljon a vaj!
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 465
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

IKEA

Mióta szakács: 2016.12.13.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 12 főre

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Claracroft
Claracroft / Claracroft Sat, 2017-12-09 22:34

2013-ban ezt a receptet szó szerint ugyanígy beküldte Kárai Dávid. Illő lenne a forrást megjelölni.

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Mon, 2017-12-11 12:56

Szia!

Valóban, ez az én mézeskalács receptem, amit most videóban is elkészítettem, kicsit fűszeresebb változatban, ezért került fel újra! :)

Dávid

167
finomliszt 28 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 1 teáskanál
barna cukor 30 g
fahéj 1.5 teáskanál
szegfűszeg 1 teáskanál
kardamom 0.5 teáskanál
gyömbér 0.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
tojás 1 db
méz 12 dkg
vaj 6 dkg