r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű, cukormentes, fahéjas csiga egészségesen

Szívós Anita
Teljes kiőrlésű, cukormentes, fahéjas csiga egészségesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

730
Kalória
11.4g
Fehérje
89g
Szénhidrát
37.9g
Zsír
29g
Víz
72g
Koleszterin
12.6g
Élelmi rost
926.7mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    444.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 3649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A töltelékhez a kókuszolajat, az eritritet, a fahájat összekeverjük, és fokozatosan hozzáadagoljuk a mandulatejet/vizet addig, amíg csomómentes nem lesz.
  2. A teljes kiőrlésű búzalisztet csipet sóval mély tálba helyezzük, és a közepében kis mélyedést képezünk. Az élesztőt kevés langyos, xilites/gyümölcscukros/barnacukros mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk, majd beleöntjük a mélyedésbe, és kevés teljes kiőrlésű lisztet keverünk hozzá.
  3. Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk, és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük, majd a langyos élesztős tejhez hozzáöntjük. Megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk, és bedolgozzuk. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást. A tésztát cipó alakúra formázzuk, és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd a tésztát kettő részre osztjuk. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a fahéjas töltelékkel, feltekerjük, közepes darabokat vágunk, és a tetejüket lekenjük tojással, ettől szép fényes, sárgás színű lesz. (A másik tésztarésszel ugyanígy járunk el.)
  5. Előmelegített, nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Büntetlen finomság.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...