r
Nosalty Logó

Svéd fahéjas csiga Angiebabától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angiebaba
Svéd fahéjas csiga Angiebabától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 649 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6488 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 328 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 649 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4471.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.7 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 6488 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet 37 fokra (kézmeleg) melegítjük.
  2. Az élesztőt egy 3-4 l űrtartalmú keverőtálba morzsoljuk, ráöntjük a tejet, elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a zsiradékot, cukrot, sót és végül a kardamomot.
  4. A lisztet kimérjük, a tésztához adjuk, kb. fél dl-t félreteszünk a nyújtáshoz. Erősen megdolgozzuk a tésztát, géppel kb. 5 percig, kézzel 10 percig dagasztjuk, amíg rugalmas és egynemű nem lesz. Kb. 30 percet letakarva kelesztjük.
  5. Géppel újra átdagasztjuk, vagy kézzel lisztezett deszkán átgyúrjuk. 4 részre osztjuk, mind a négy adagot téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a tésztákat vastagon megkenjük, és feltekerjük (mintha piskótatekercs lenne). Minden tekercset 10 szeletre vágunk, a vágott felükkel felfelé a kis tekercseket papírkapszliba tesszük (ugyanaz a papír, amit a muffinhoz használunk). Letakarva 40 percet kelni hagyjuk.
  7. A sütőt 225-250 fokra előmelegítjük.
  8. A megkelt csigákat tojással megkenjük, szórócukorral/ mandulával meghintjük, és 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  9. Letakarva hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 12504
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Svéd fahéjas csiga Angiebabától
Angiebaba 4 recept

A legnagyobb előnye annak, hogy Svédországban élünk, a korlátlan mennyiségű kanelbulle. :) Ez a kávésütemény mindenütt kapható, trafikban, élelmiszerüzletekben, pékségben, cukrászdában, de az otthon készítetthez természetesen egyik sem fogható! Szinte minden jeles ünnepkor készítenek fahéjas csigát, én pedig hétköznapokon is szívesen sütöm meg, mert egyszerű és nagyon-nagyon finom! A recept olyannyira autentikus, hogy a svéd boltokban kapható 2 kg-os liszt csomagolásáról van. :) Ebből a mennyiségből 40 db (!) csiga készül, de frissen le lehet fagyasztani, és a sütőben bármikor megmelegíthető/ utánsüthető. A mennyiséget én le szoktam felezni, ha csak a kis családnak készül.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek