Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli zöldbabos burgonyasaláta

Téli zöldbabos burgonyasaláta
Téli zöldbabos burgonyasaláta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mr Smith édesanyja nagyon szereti a burgonyasalátákat, ez a recept is tőle származik, mint a Szerb krumplisaláta. Ez nem vörösborecettel készül, mint a szerb változat, mégis emlékeztet rá egy kicsit. Mindamellett, hogy téli, mégis idézi a nyár ízeit. Most rántott fogasfilé mellé fogyasztottuk, s mondhatom bátran, remek kiegészítője volt.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Ajánljuk a téli hónapokban, jó kis vitaminforrás, könnyű elkészíthetőség, s rántott, valamint sült húsok mellé kiváló köret. Természetesen el tudom képzelni vegetáriánusoknál rántott, sült zöldségek mellé is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymákat félbevágjuk, majd felszeleteljük. Egy tálkába rakjuk, és kissé besózzuk. (1tk só)
  2. A burgonyát héjában feltesszük főni sós vízbe.
  3. A zöldbabokat, ha még nincsenek felvágva, 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és 2-3 percre forrásban lévő sós vízbe rakjuk. Amikor kész, leszűrjük, egy tálba rakjuk.
  4. A burgonyát, amint kész megpucoljuk, és 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. Belerakjuk a zöldbabos tálba, hozzáadjuk a lilahagymát is, és az olajbogyókat.
  5. Elkészítjük az öntetet: Egy tálkában összekavarjuk az öntet hozzávalóit, a fokhagymát préselve, vagy reszelve adjuk hozzá. amikor kész, ráöntjük a salátára, és jól átkavarjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 190
elküldve: 1
receptkönyvben: 171
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

krumplisaláta zöldbabbal, olajbogyóval, lilahagymával; zöldbabos-lilahagymás krumplisaláta olajbogyóval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-02-06 19:38

Az ilyen salikat en is szeretem. Csak egy kerdesem van: a besozott hagymat leoblited, mielott belekevered a salataba, vagy mehet bele sosan?

233
burgonya 1 kg
lila hagyma 2 közepes fej
zöldbab 20 dkg
fekete olajbogyó 20 db
0 ízlés szerint
balzsamecet 3 tk
mustár 2 tk
olívaolaj 4 teáskanál
cukor 0.5 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
négyszínű bors 0 ízlés szerint