Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli caprese

Téli caprese
Téli caprese
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finomság tulajdonképpen a caprese téli céklás változata. Színeiben hasonlít, ízeiben, azonban újdonságként hat a paradicsom-mozzarellás változathoz képest. Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

ajánlat

Előételként, sültek mellé köretként vagy még több spenótlevéllel, annak híján rukkolával salátaként is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

A cékla pácolása

  1. Dolgozzunk előre, egy nappal korábban készítsük el a főtt céklát: Jól mossuk meg, majd héjával együtt főzzük puhára, ez minimum egy órát vesz igénybe. Hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg, és vágjuk kicsit kisebb, mint 1 cm vastag szeletekre.
  2. Egy keverőtálban keverjük össze a pác alapanyagait: citromlé, mogyoró olaj, méz, kömény és só.
  3. Egy jól záródó dobozba helyezzük a céklaszeleteket, és locsoljuk meg a páccal. Ekkor mehetnek a hűtőbe egy napra/éjszakára pihenni. Ha tudjuk, közben mozgassuk át, hogy mindenhol érje a pác a céklaszeleteket.

A saláta összeállítása

  1. Másnap állítsuk össze a salátát: Vágjuk kb. 1 cm széles szeletekre a sajtot, és serpenyőben egy kevés vajon pirítsuk meg mindkét oldalukat.
  2. Egy másik serpenyőben pirítsuk meg a kissé összetört mogyorót. Ugyanebben a serpenyőben melegítsük át a céklaszeleteket mindkét felükön.
  3. Közben egy tálon ágyazzunk meg bébispenót levelekkel, csepegtessünk rájuk kevés mogyoróolajat. Erre helyezzük körbe-körbe vagy hosszába a sült sajt- és céklaszeleteket felváltva. Szórjuk meg pirított mogyoróval, reszeljünk rá citromhéjat, majd jöhet még egy kevés mogyoróolaj, frissen őrölt bors és só ízlés szerint. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 487
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

Marinált cékla és sült sajt, sült sajt pácolt céklaérmékkel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

543
cékla 3 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
mogyoróolaj 3 ek
méz 2 ek
1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
gomolya sajt 20 dkg
vaj 1 ek
törökmogyoró 5 dkg
mogyoróolaj 4 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
spenót 8 dkg