r
Nosalty Logó

Téli caprese

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Téli caprese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Összesen 543 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Összesen 2177 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Összesen 173 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1757 micro
Összesen 543 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3376 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7030 micro
Összesen 2177 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Elkészítés

A cékla pácoláshoz

  1. Dolgozzunk előre, egy nappal korábban készítsük el a főtt céklát: Jól mossuk meg, majd héjával együtt főzzük puhára, ez minimum egy órát vesz igénybe. Hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg, és vágjuk kicsit kisebb, mint 1 cm vastag szeletekre.
  2. Egy keverőtálban keverjük össze a pác alapanyagait: citromlé, mogyoró olaj, méz, kömény és só.
  3. Egy jól záródó dobozba helyezzük a céklaszeleteket, és locsoljuk meg a páccal. Ekkor mehetnek a hűtőbe egy napra/éjszakára pihenni. Ha tudjuk, közben mozgassuk át, hogy mindenhol érje a pác a céklaszeleteket.

A saláta többi részéhez

  1. Másnap állítsuk össze a salátát: Vágjuk kb. 1 cm széles szeletekre a sajtot, és serpenyőben egy kevés vajon pirítsuk meg mindkét oldalukat.
  2. Egy másik serpenyőben pirítsuk meg a kissé összetört mogyorót. Ugyanebben a serpenyőben melegítsük át a céklaszeleteket mindkét felükön.
  3. Közben egy tálon ágyazzunk meg bébispenót levelekkel, csepegtessünk rájuk kevés mogyoróolajat. Erre helyezzük körbe-körbe vagy hosszába a sült sajt- és céklaszeleteket felváltva. Szórjuk meg pirított mogyoróval, reszeljünk rá citromhéjat, majd jöhet még egy kevés mogyoróolaj, frissen őrölt bors és só ízlés szerint. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7736
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 24.

Ajánló

Előételként, sültek mellé köretként vagy még több spenótlevéllel, annak híján rukkolával salátaként is tálalható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a finomság tulajdonképpen a caprese téli céklás változata. Színeiben hasonlít, ízeiben, azonban újdonságként hat a paradicsom-mozzarellás változathoz képest. Érdemes kipróbálni!

Hozzászólások

Hozzávalók

A cékla pácoláshoz

A saláta többi részéhez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!