r
Nosalty Logó

Almás szelet hanyag eleganciával

Vicikó
Almás szelet hanyag eleganciával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

433
Kalória
5.8g
Fehérje
63.3g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
117.2g
Víz
74.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
27.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2595 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    380 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    703.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2595 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet és a porcukrot egy csipetnyi sóval összekeverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, és a kb. 1 x 1 cm-es kockára vágott hideg vajat.
  2. A kézi mixer dagasztókarjával nagyjából elmorzsoljuk a vajat, majd kézzel gyors mozdulatokkal egybegyúrjuk a tésztát. (Ne tartson 1 percnél tovább a kézzel való összeállítás, szinte csak egy gombóccá kell nyomkodni.) Tenyérnyi nagyságú téglalapra formázzuk, átlátszó fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe 20-30 percre.
  3. Az idő elteltével kivesszük a hűtőből a tésztát, és 25 x 35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egy ennél nagyobb méretű sütőpapírra tesszük át a nyújtófa segítségével, majd a papírral együtt egy 40 x 30 cm-es tepsibe helyezzük a tésztát.
  4. A megtisztított, kimagozott almákat hosszában nem túl vékony szeletekre vágjuk. A tésztára rakosgatjuk, úgy hogy a tészta széle mindenhol üresen maradjon, kb. 4-5 cm-es peremre van szükség.
  5. Az őrölt fahéjat a barna cukorba keverjük és egyenletesen az almákra szórjuk. Az üresen maradt tésztaszéleket óvatosan visszahajtjuk úgy, hogy az mindenhol hozzáérjen a szélső almaszeletekre.
  6. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, lehetőleg a sütő alsó harmadába, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Amint kivettem a kész sütit a tepsiből,  ez a cím jutott eszembe... Az eredetinek "Tarte" volt a címe, de mivel szerintem a mi hagyományaink szerint ez nem torta, ezért átkereszteltem. Egy német közkedvelt oldalról való recept. Hihetetlenül egyszerű az elkészítése, és amint látszik, a megformálása is attól szép, hogy nem tökéletes, vagy mégis ez a tökéletes...?! Csak úgy lazán, hanyagul? Na, most ezt tényleg nem tudom!   

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek