Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos cobbler házi túrófagyival

Őszibarackos cobbler házi túrófagyival
Őszibarackos cobbler házi túrófagyival
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron nagyon szerettem volna kipróbálni egy olyan süteményt, amit fagyival lehet tálalni. Ez volt az első, s egyből szerelem is.
Túrófagyival ettük, tökéletes választásnak bizonyult.
Még akkor készítettem ehhez barackbefőttet, mézzel, fahéjjal ízesítve, gondolván a téli sütögetésre. Most, hogy közeledik a karácsony, és kéri a család ezt a süteményt, el is fog fogyni a barack.
További képek ITT.

hozzávalók / 8 adag

A feltéthez

A tésztához

A fagylalthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megpucoljuk, kb. másfél kg-ot. Teszünk hozzá 3 ek mézet, 2 tk fahéjat. Ezzel összefőzzük.
  2. Ha nincs friss barack, befőttel is lehet, de akkor az édessége miatt a méz elhagyható. Ekkor vágjuk kis kockára, és ízesítsük a fahéjjal, kicsi forraljuk össze.
  3. A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, majd belekockázzuk a vajat, és összemorzsoljuk. A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, majd a  kettőt összeforgatjuk, míg szépen összeáll.
  4. A mézes barackot a tepsi aljára öntjük, két kanállal rászaggatjuk a tésztát, megszórjuk barnacukorral, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.

Fagyi elkészítése:


  1. A túró és a tejszínhab kivételével az alapanyagokat  alacsony lángon összefőzzük, a tűzről levéve beletesszük a 250 g túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Lehűtjük.
  2. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túróba, és a fagyigépben elkészítjük.
  3. A süteményt forrón tálaljuk a hideg fagyival.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 124
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vimizo

Mióta szakács: 2008.05.05.
22 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös sütemény túrófagyival, sütemény fagylalttal, őszibarackos sütemény házi túrófagyival, őszibarackos sütemény krémsajtos túrófagyival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erikiri
Erikiri Sun, 2014-06-22 22:15

Kedves Vimizo! Első felindulásból a túrófagyit készítettem el. Nem volt itthon tejszínem, de Hullalával is nagyon finom lett. Páratlan sikere volt és a családom azonnal követelte a második adagot - most éppen azt majszolgatják. A következő nekifutásra a sütit és a cobblert is kipróbálom - nagyon izgalmas lehet ez az ízkombináció! Köszönöm a receptet! Egyszerű és nagyon finom! Üdv Erikiri

Szikra89
Szikra / Szikra89 Thu, 2010-08-05 13:28

Elkészítettem. Nagyon finom lett:) Annyit változtattam rajta, hogy nekünk itthon nem volt nádcukor, így a tetejére cukor+fahéj+méz keverékét szórtam amitől török mogyorós íze lett:D Köszönöm a receptet, nagyon finom:)

983
őszibarack 1.5 kg
méz 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 50 dkg
nádcukor 10 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
habtejszín 3 dl
vaj 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
krémsajt 125 g
tehéntúró 250 g
tej 1 dl
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg