Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott burgonya Glasertől

Rakott burgonya Glasertől
Rakott burgonya Glasertől
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéttól megmaradt még egy pár főtt tojás, s mivel már több mint 10 éve, hogy nem készítettem, s nem is ettem rakott burgonyát, most be lett pótolva a mulasztás.

 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát enyhén sós vízben, kb. 30-45 perc alatt megfőzzük. Meghámozzuk, majd karikára vágjuk.
  2. A tojást meghámozzuk, karikákra vágjuk. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, majd egy forró serpenyőben, enyhén kisütjük.
  3. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Egy tűzálló tálat kevés vajjal kikenünk.
  5. A hozzávalókat a formába rétegezzük: egy sor burgonya, rá tojás, kolbász, meglocsoljuk a kisült kolbászzsír felével. Újra burgonya, tojás, kolbász, és a maradék kolbászzsír. Majd ismét burgonya, és rásimítjuk a kikevert tejfölt.
  6. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott burgonya húsvét utánra, rakott krumpli kisült kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

595
burgonya 650 g
főtt tojás 4 db
kolbász 100 g
tejföl 200 g
habtejszín 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 tk