Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes meggyfagylalt gyümölcsdarabokkal

Tejszínes meggyfagylalt gyümölcsdarabokkal
Tejszínes meggyfagylalt gyümölcsdarabokkal
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meggy... minden mennyiségben jöhet bármikor. :) Most épp fagylalt formájában. Mivel ebben a rekkenő hőségben sütni képtelenség, ezért a meggyes sütibe szánt gyümölcs átlényegült egy kellemesen fanyar hűsítő csemegévé. A fahéj jól kihozza a gyümölcs ízét.

Érdemes fagyasztottat használni (bár az idei termésből van), mert a fagyi sokkal hamarabb kész lesz, nem beszélve arról, hogy a gyümölcslé turmixolásnál nem színezi át a konyhát.:)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kivesszük a mélyhűtőből, és kicsit kiengedjük. (Nem kell, hogy nagyon kiolvadjon; elég annyira, hogy a szemeket nagyjából szét lehessen választani.)
  2.  Két nagy marék meggy kivételével mindent egy magas falú edénybe teszünk, majd botmixer segítségével pépesre dolgozzuk a hozzávalókat.
  3. Lapos edénybe öntjük a masszát, a megmaradt meggyszemeket félbe vágjuk, belekeverjük a fagylaltalapba, majd betesszük a mélyhűtőbe.
  4. 30 percenként 3-4 alkalommal átkeverjük villával, míg megfelelő állagú lesz, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 21 735
elküldve: 2
receptkönyvben: 223
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, karamellfagyi, parfé, sorbet, fagyikehely, házi fagyi, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

fahéjas meggyfagylalt, tejszínes-fahéjas meggyfagylalt, meggyfagyi fagylaltgép nélkül

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

stela67
stela67 Mon, 2015-07-06 17:16

Nagyon köszönöm a receptet!Tikkasztó meleg van és épp azon gondolkodtam,hogy holnap gyümölcslevest készítek sok meggyel :) amikor a fiam megkért,hogy készítsek fagyit megtaláltam ezt a receptet.Semmit nem kellett vennem hozzá,még tejszín is volt itthon ,igaz növényalapú,cukrozott .Isteni finom íze van.Köszönöm! :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2015-07-27 08:35

Szia! Kicsit megkésve, de annál nagyobb örömmel olvastam soraidat. :) Úgy örülök, hogy kipróbáltad a fagyit és hogy nektek is ízlett! Köszönöm, hogy megírtad! :)

balintmonika
balintmonika Fri, 2014-06-20 22:27

A meggyszezon kellős közepén bukkantam erre a receptre.Éppen ezért,a lekvárfőzés és a szörpkészítés mellett még ennek is nekiszaladtam.Friss meggyszemeket használtam fel.Számomra egy kicsit töményre sikeredett a fagyi,de lehet,hogy ez a szezonnak tudható be.

TörökMónika
Móncsika_11 / TörökMónika Thu, 2013-06-20 11:59

Szia! Köszi a receptet! Még most tettem be vissza a fagyasztóba, de már ígyis fagyi szerű, és nagyon finom! Ajánlom mindenkinek, főleg most, meggyszezonban! Nekem is csak tejszínt kellett venni hozzá, itthon tele a kert meggyfával. Szóval még olcsó is!

241
meggy 70 dkg
főzőtejszín 3.5 dl
cukor 5 ek
fahéj 1 késhegynyi