r
Nosalty Logó

Tejszínes málnakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Tejszínes málnakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A málnás réteghez

A tetejére

Összesen 664 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A málnás réteghez

A tetejére

Összesen 3986 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A málnás réteghez

A tetejére

Összesen 197 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 664 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3376.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 3986 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnás réteghez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 4 ek cukorral.
  2. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, 4 ek lisztet, 1 tk sütőport. Majd belekeverünk 1 nagy ek olajat.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben (25x36x6 cm) sütjük, hagyjuk hűlni.
  4. A málnaréteghez a két csomag főzős vaníliás pudingport megfőzzük az 1 dl málnaszörp és 3 dl víz keverékében.
  5. A tűzről levéve, belekeverjük az 500 g málnát, hagyjuk kihűlni, majd a piskótára simítjuk.
  6. A tejszínhabhoz az 500 ml hideg tejszínt felverjük a 2 csomag habfixálóval, aki édesebbre szeretné, tegyen bele porcukrot.
  7. A tejszínhabot rákenjük a málnás rétegre.
  8. Az egészet a vajas keksszel lefedjük, 1 éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a keksz megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x36x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10879
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szombati vendégseregnek készítettem ezt a könnyű, gyümölcsös sütit.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jól néz ki, hétvégén elkészítem!

szteri

Remelem, izleni fog!!

darienne

Szia! Szeretném megkérdezni (nem csináltam még így pudingot),hogy a két zacskó pudinghoz összesen 4dl folyadék kell??? (ha tejjel csinálom 1l kell) El?re is köszi a választ!

szteri

Szia Darienne! Igen, összesen 4 dl folyadek kell, mert a malnabol eleg sok le kiolvad, es ugye azt is hozzakevered a malnaval együtt a vegen a megfözött pudinghoz. Eszter

darienne

Köszönöm szépen!

darienne

Nagyon-nagyon finom lett!-és milyen könny? elkészíteni...(még nekem is sikerült)

szteri

Szia Darienne! Tenyleg egyszerü elkesziteni, es nagyon finom. Örülök, hogy Nektek is izlett!

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lett, mindenkinek ízlett!

szteri

Kedves Kapucsilla! Örülök, hogy izlett a süti, szep hetveget!

Törölt felhasználó

Kedves Szteri, neked is kellemes hétvégét!

Törölt felhasználó

Kedves Eszter!Olyan kérdésem lenne hogy a pudingot elöször meg kell csinálni tejjel ahogy szoktuk vagy csak ebbe a 4dl (málna és víz)-hez kell hozzáadni a pudingport és azt felf?zzni?Elöre is köszönöm a válaszod!:)

szteri

Kedves Vikica86! Igen, a 4dl malna es viz keverekben kell a pudingokat megfözni. Remelem izleni fog a süti :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a válaszod!:)Holnap el is készítem!:)Üdv:Viki

Hozzávalók

A piskótához

A málnás réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.