Nosalty Logó

Narancsos-marcipános kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Narancsos-marcipános kocka
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2533 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 406 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2533 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 406 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba tesszük a darált kekszet, és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a mandulalikőrt, a vajat és annyi tejet, hogy egybe álljon, majd hozzáadjuk a marcipánt is, és jól egybegyúrjuk.
  2. A kész tésztát munkalapon, amire egy sütőpapírt vagy fóliát teszünk 1,5 cm magasan elsimítjuk, nyomkodjuk, hogy szép, egyenletes, sima legyen a teteje. (Én egy kisebb, 15x22 cm és 1,5 cm magas tálcát használtam, amit előtte kibéleltem fóliával. Így a daraboláshoz simán ki tudtam emelni.)
  3. A tetejére a 2 dkg vajat egy edényben habzásig hevítjük (kisütjük belőle a vizet), majd levesszük a tűzről. Vigyázzunk, nehogy megégjen.
  4. Beletördeljük a csokoládét, de már nem tesszük vissza a tűzre, hanem folyamatosan kevergetve felolvasztjuk a meleg vajban, majd vékonyan bevonjuk vele a tészta tetejét.
  5. Hűtőbe tesszük fél-egy órára, míg jól lehűl és az ízek is összeérnek.
  6. Miután eleget pihent a hűtőben, kivesszük, és 2,5 x 2,5 cm-es kockákra vágjuk, és így kínáljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 13918
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Ajánló

Ha a narancs ízt szeretnénk inkább erősíteni, akkor a mandulalikőr helyett narancslikőrt vagy narancsvirágvizet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a finomság is darált kekszből készül, mint a kókuszgolyó vagy a keksztekercs, de ez egészen más, mint a már megszokott ízvilág. Nyugodtan kínálhatjuk a vendégeknek, garantáltan el lesznek tőle ragadtatva. Nálunk pillanatok alatt elfogyott, így legközelebb dupla adagot kell készítenem belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Klasssz. Mandula aromával is el lehet készíteni?? Köszi

Törölt felhasználó

Kedves Anyanéna! Természetesen, elkészíthet? mandula aromával is:) Üdv, Veruss

Titicaca

Elkészítettem, és nem nagyon volt ideje megszilárdulni a csokimáznak:) Nagyon finom! Köszi a receptet!

mese habbal

Szia! A mandula aromabol mennyit kell bele tenni? Koszonom elore is! Szep napot!

Törölt felhasználó

Szia, A mandula aromából mehet bele egy teáskanálnyi. Üdv, Veruss

Törölt felhasználó

A blogomon itt: http://szilvasgombockonyhaja.hu még több receptet találhattok.

mese habbal

Tenyleg nagyon finom lett! :)

Törölt felhasználó

Ennek nagyon örülök:)

nenono

A marcipán íze elveszt?dött, narancshéj helyett citromhéjjal készítettem. Nagyon ízlett!

Törölt felhasználó

Kedves nenono / nnoemi84! Az amaretto hivatott er?síteni a marcipán ízét, de szerintem, sok múlik azon is, milyen fajta marcipánt használunk. Ha nincs amaretto, egy kevés mandula aromával segíthetünk rajta. Azért örülök, hogy ízlett :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!