Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-fehér csokis karamelltorta

Tejszínes-fehér csokis karamelltorta
Tejszínes-fehér csokis karamelltorta
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy különleges ember születésnapjára szerettem volna különlegesen finom tortát készíteni. Olyat, amilyet még soha nem gyártottam azelőtt. Nekiláttam hát, hogy körülnézzek karamellel készült receptek között, és találtam egyet, amelyet átdolgoztam saját ízlésem szerintire.

A különleges alkalomhoz méltó eredményt kaptam!  Ekkor még csak karamelltortának hívtam a desszertet. Hetekkel később kapta meg az  "ECHO" elnevezést, ugyanis mindenki, aki evett a tortából a mai napig "visszhangoztatja" véleményét, miszerint mennyei élvezetet jelentett a fogyasztása.:)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A 6 tojássárgáját habosra, fényesre keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, és beleszitáljuk a lisztet. Fontos, hogy át legyen szitálva a liszt, tapasztalatom szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy könnyű legyen a piskóta.
  2. A tojások fehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformában kisütjük. (26 centis formában 160 fokon - tűpróbáig)

A krém elkészítése:

  1. Felforraljuk a tejszínt. Nem kell főzni, csak a forráspont elérése után hagyjuk, hogy kicsit buborékozzon.
  2. Közben karamellizáljuk a cukrot, míg szép óarany színű lesz és az állaga teljesen homogénné válik.
  3. Ekkor hozzáöntjük a forró tejszínt, és szép lassan, türelemmel kevergetve, feloldjuk  benne a karamellt. (Fontos, hogy ne maradjon darabos!)
  4. Ezután hozzákeverjük az apróra tördelt fehér csokit, és ezt is teljesen eldolgozzuk.
  5. A hűtőben pihentetjük 8 órán át. Én este készítettem, és egész éjjel a hűtőben várakozott, hogy végre krémmé váljon.

Másnap:

  1. Lassú fokozaton kezdve robotgéppel felhabosítjuk a karamell-csoki-habtejszín triót. Rendkívül kellemes állagú, könnyen kenhető krémmé alakul.
  2. A piskótát 3 részre osztjuk, megtöltjük vele minden réteget, és kívülről is ezzel a krémmel vonjuk be.
  3. Alkalomhoz és ízvilágához illően díszítjük, fantáziánk és kezünk ügye szerinti karamell darabkákkal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 32 005
elküldve: 11
receptkönyvben: 184
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1173 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

"ECHO" karamelltorta, fehér csokikrémes torta, karamellkrémes torta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Fri, 2013-12-27 19:44

Szép! A karamell hidakat hogy csináltad??? Előre is köszi!

mikula zsoltné
mikula zsoltné Sat, 2013-10-19 22:48

ne állati tejszínből,hanem megle habalapból készítsd,ugyan ilyen arányokkal.és 1 tálba fehér csoki helyett ,1 fehér tortabevonót rakj bele,és tuti jó lesz,én is elkészítettem mind a két verziót,az állati tejszínes nagyon rossz lett,amit meg magamtól találtam ki,az meg szuper,de majd feltöltöm és megnézhetitek!

ivettci
ivettci Wed, 2013-06-05 19:15

Szia. Nekem sajnos a piskóta nagyon vékony lett. Talán ha holnap két részre eltudom osztani. Nem tudod, hogy mi lehet a baj? Igaz most csináltam először piskótát, de mindent a leírtak szerint csináltam. :)

Ninane
Ninane Tue, 2013-05-14 15:34

Hát én megcsináltam ezt a tortát, sajnos felverni abszolút nem tudtam a krémet, pedig egész éjjel a jó hideg hűtőben pihent. Kénytelen voltam sűríteni egy kis pudingporral, és újrafőzni, hogy ne vesszen kárba ez a nem éppen olcsó krém. Amúgy ízre sem jött be pedig imádom a karamellás dolgokat de talán a fehér csoki miatt lett olyan fura ízű. Látom a recept beküldője már eltűnt a Nosaltyról.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-04-05 01:53

Köszönöm a kedves fogadtatást! :) ... Ez az első recept amit megosztottam Veletek!
Sajnálom, hogy nem tettem meg korábban, így kevesebb az esély szavazatokat gyűjteni ... - de ha elkészítitek nem fogtok csalódni benne! Ami nem szerepel a leírásban: a cukor mennyisége ízlés szerint változtatható.

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-05 01:26

Nagyon mutatós, fõleg a kis karamell "szökõkutakkal" :) Az is tetszik, ahogy leirtad a sütés menetét, üdv, Torma

Katarina956
Katarina956 Thu, 2013-04-04 21:04

Hat ez gyonyoru! Imadom a karamellt,vasarnap megcsinalom,Kar hogy csak egszer lehet ra szavazni! Udv Kata.

933
tojás 6 db
finomliszt 20 dkg
porcukor 30 dkg
víz 6 ek
cukor 30 dkg
habtejszín 10 dl
fehér csokoládé 20 dkg