Tejszínes-fehér csokis karamelltorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
6g víz0 kcal
A krémhez
-
38g cukor145 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
Összesen
933
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
48g víz0 kcal
A krémhez
-
300g cukor1161 kcal
-
1000g habtejszín2920 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
Összesen
7463
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
13.9g tojás17 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
12.6g porcukor49 kcal
-
2g víz0 kcal
A krémhez
-
12.6g cukor49 kcal
-
42.1g habtejszín123 kcal
-
8.4g fehér csokoládé45 kcal
Összesen
314
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.8 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
933
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.6 g
Zsír
-
Összesen 402.9 g
-
Telített zsírsav 242 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4353.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 1288 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1753 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 902.7 g
-
Cukor 748 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 930.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3273 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 468 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 1101 mg
-
Retinol - A vitamin: 3223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1497 micro
Összesen
7463
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
30 dkg porcukor
-
6 ek víz
A krémhez
-
30 dkg cukor
-
10 dl habtejszín
-
20 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta elkészítése:
- A 6 tojássárgáját habosra, fényesre keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, és beleszitáljuk a lisztet. Fontos, hogy át legyen szitálva a liszt, tapasztalatom szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy könnyű legyen a piskóta.
- A tojások fehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
- Kivajazott, lisztezett tortaformában kisütjük. (26 centis formában 160 fokon - tűpróbáig)
- A krém elkészítése:
- Felforraljuk a tejszínt. Nem kell főzni, csak a forráspont elérése után hagyjuk, hogy kicsit buborékozzon.
- Közben karamellizáljuk a cukrot, míg szép óarany színű lesz és az állaga teljesen homogénné válik.
- Ekkor hozzáöntjük a forró tejszínt, és szép lassan, türelemmel kevergetve, feloldjuk benne a karamellt. (Fontos, hogy ne maradjon darabos!)
- Ezután hozzákeverjük az apróra tördelt fehér csokit, és ezt is teljesen eldolgozzuk.
- A hűtőben pihentetjük 8 órán át. Én este készítettem, és egész éjjel a hűtőben várakozott, hogy végre krémmé váljon.
- Másnap:
- Lassú fokozaton kezdve robotgéppel felhabosítjuk a karamell-csoki-habtejszín triót. Rendkívül kellemes állagú, könnyen kenhető krémmé alakul.
- A piskótát 3 részre osztjuk, megtöltjük vele minden réteget, és kívülről is ezzel a krémmel vonjuk be.
- Alkalomhoz és ízvilágához illően díszítjük, fantáziánk és kezünk ügye szerinti karamell darabkákkal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 48665
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1486 recept
Egy különleges ember születésnapjára szerettem volna különlegesen finom tortát készíteni. Olyat, amilyet még soha nem gyártottam azelőtt. Nekiláttam hát, hogy körülnézzek karamellel készült receptek között, és találtam egyet, amelyet átdolgoztam saját ízlésem szerintire. A különleges alkalomhoz méltó eredményt kaptam! Ekkor még csak karamelltortának hívtam a desszertet. Hetekkel később kapta meg az "ECHO" elnevezést, ugyanis mindenki, aki evett a tortából a mai napig "visszhangoztatja" véleményét, miszerint mennyei élvezetet jelentett a fogyasztása.:)