Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epres torta Orsykától

Tejszínes epres torta Orsykától
Tejszínes epres torta Orsykától
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó étvágyat!

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, az olajat, a három tojássárgáját, cukrot és a joghurtot. Ezt jól összedolgozzuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a kakaós masszához adjuk.
  2. Mikor ezzel készen vagyunk, sütőpapírral bélelt tepsiben,170 fokon kb. 25percig sütjük.

Krém

  1. Az epret alaposan megmossuk, a felét apró kockára vágjuk, megcukrozzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd botmixerrel turmixoljuk. Ha kész, a mascarpone krémhez adjuk.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük az epres krémmel.
  3. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük az epres krémmel.
  4. A tetejét a megmaradt eperrel díszítjük, és a tortazselével leöntjük. Oldalait csokis kukoricapehellyel díszítem.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 619
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

orsyka78

Mióta szakács: 2014.04.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta, tejszínes epertorta, tejszínes torta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

599
finomliszt 25 dkg
tojás 3 db
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
joghurt 4 dl
napraforgó olaj 2 dl
cukor 10 dkg
sütőpor 2 csomag
eper 1 kg
mascarpone 25 dkg
növényi habtejszín 500 ml
porcukor 20 dkg
tortazselé 2 csomag
ízesített gabonapehely 10 dkg