Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epertorta Consuelahtól

Tejszínes epertorta Consuelahtól
Tejszínes epertorta Consuelahtól
54 perc / előkészület: 20 perc főzés: 4 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokatestvéremnek csináltam szülinapjára. A tetején marcipánból egy Hello Kitty van formázva, de ez ebből a szögből nem látszik.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Persze a lekvárt lehet helyettesíteni friss eperrel és cukorral, úgy még lehet, hogy jobb is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, kakaóport és sütőport elkeverjük. (Én úgy szoktam, hogy ez összesen 25 dkg legyen.)
  2. A tojásokat széválasztjuk. A sárgáját felverjük a 20 dkg cukorral és 5 ek vízzel, a fehérjét is habosra verjük a 6 dkg cukorral és 5 ek vízzel.
  3. A sárgájához folyamatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket és a fehérjét, majd a végén az 1 ek olajat is.
  4. Majd tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Felverjük a habtejszínt, majd finoman belekavarjuk a lekvárt.
  6. Az 1 dl vízben feltesszük melegedni a zselatint a tűzhelyre, ha elolvadt benne, akkor levesszük. Kicsit várunk, hogy hűljön, majd folyamatosan teszünk bele 1-1 kanál krémet (mert ha forrón beleöntjük a krémbe, akkor csak kicsapódik), majd beleöntjük az egészbe. Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, hogy dermedni kezdjen.
  7. A piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Én díszítésnek marcipánt raktam rá, de persze lehet mással is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 230
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Consuelah

Mióta szakács: 2012.01.15.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres tejszínes torta, szülinapi torta, kakaós epertorta tejszínnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

439
tojás 5 db
cukor 31 dkg
finomliszt 23 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
víz 10 ek
habtejszín 5 dl
eperlekvár 450 g
zselatin 12 g