Zselés epertorta joghurtkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskóta alaphoz
-
17g tojás21 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
9g cukor35 kcal
A krémhez
-
30g eper9 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
8 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
2g zselatin7 kcal
A tetejére
-
30g eper9 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
Összesen
302
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskóta alaphoz
-
165g tojás208 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
90g cukor348 kcal
A krémhez
-
300g eper90 kcal
-
600g joghurt366 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g zselatin67 kcal
A tetejére
-
300g eper90 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
3009
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskóta alaphoz
-
8.2g tojás10 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
A krémhez
-
14.9g eper4 kcal
-
29.7g joghurt18 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
4 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
1g zselatin3 kcal
A tetejére
-
14.9g eper4 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
Összesen
147
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 131.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
302
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.1 g
Zsír
-
Összesen 112.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 896 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3162.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1082 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1210 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.5 g
-
Cukor 383 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1316.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1097 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 336 mg
-
D vitamin: 189 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 1079 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 888 micro
Összesen
3009
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A piskóta alaphoz
-
3 db tojás
-
6 dkg finomliszt
-
9 dkg cukor
A krémhez
-
30 dkg eper
-
600 ml joghurt
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
250 ml habtejszín
A tetejére
-
30 dkg eper
Elkészítés
A piskóta alaphoz
- Előkészületek: gyújtsuk be a sütőt, melegítsük elő, mire szükség lesz rá. Vajazzunk ki egy formát, az aljába szabjunk sütőpapírt. A hűtőben hűljön a joghurt, a tejszínhabos dobozt viszont most tegyük át a fagyasztóba, így gyorsan keményretudjuk verni.
- Elsőként a zselatinokat készítjük el, mert ki kell hűlniük. Előbb 1,2 dl vízben elkeverjük az étkezési zselatint. Amíg dagad, felforralunk 3 dl vizet, leoltjuk a tüzét és belekeverjük a piros eperzselé port. Addig keverjük, míg átlátszó lesz. Most a másik zselatint tesszük kis tűzre, folytonos keverés mellett forráspont közelébe melegítjük, ezt is levesszük, és addig keverjük, míg átlátszó tükörfényes nem lesz. Mindkettőt időnként átkeverjük, hogy egyenletesen hűljenek.
- Most megsütjük a piskótát: a 3 fehérjét egy csipet sóval kezdjük verni, a cukor 1/3-át hozzákanalazva keményre verjük. A sárgáját a többi cukorral addig keverjük, míg tömege jelentősen megnő, és kivilágosodik. A lisztet hozzászitáljuk, majd a hab 1/3-át is bátran belekeverjük. A többi habot már óvatosan elegyítsük, ne törjük, és mehet a formába. 175°-on 15 percig sütjük. Ha nem légkeveréses a sütő, 20 fokkal magasabbra állítsuk. Ha kisebb a formánk, magasabb lesz a piskóta, lehet, hogy 5 perccel még tovább kell sütni. Egy tálca porcukrozott hátára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és visszafordítjuk, a forma oldalát körépattintjuk, ebbe jön a krém.
- Amíg a tésztánk hűl, megcsináljuk a krémet. Előbb az epret kétfelé osztályozzuk: a szép nagyokat félcentis szeletekre vágjuk, az apróbbakat felkockázzuk. Felverjük a tejszínhabot. A 4 pohárjoghurtot a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, egy decit átöntünk a színtelen zselatinhoz, ezt elkeverjük és visszaöntjük a joghurtba. A kemény tejszínhabbal is lazán összeforgatjuk, végül az eper felaprított felét hozzákeverjük és a tortalapra öntjük,elegyengetjük.
- A joghurtkrém tetejét a szeletelt eperrel mozaikszerűen kirakjuk, és a sűrűsödő piros zselével leöntjük.
- Jó, ha egy éjszakát pihenhet a hűtőben, mielőtt felvágnánk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 267
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 48528
- Feltöltés dátuma: 2012. május 26.
Ajánló
Más gyümölccsel is sikerül, akár őszibarackbefőttel is...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Alkalmi vétel volt az eper, de a legtöbbet hoztuk ki belőle. Mindenkinek annyira ízlett, kiváltképp, hogy a joghurtba most glukonont tettem cukor helyett, tekintve, hogy tele a család diétázókkal. Ebből duplázni is lehet, olyan könnyű a piskótája is, a krémje is. Igazi édes bűnbeesés.