Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos epertorta csokival

Joghurtos epertorta csokival
Joghurtos epertorta csokival
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre van már finom eper a piacokon! Ez az a gyümölcs, amit mi nem tudunk megunni :). Íme egy olyan finomság, aminek nem lehet ellenállni.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk, az egyik tálba a sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadagoljuk az olajat, a sütőport és a lisztet.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A két masszát óvatosan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt csatos tortaformába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krém elkészítése: a joghurtot a cukorral és az apóra vágott eprekkel közepes lángon kb. 5 percig főzzük. Majd langyosra hűtjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a 1,5 dl vízben feloldott zselatint beletesszük.
  7. A krémet és a habot összekeverjük, és a megsült piskótára öntjük (csatos forma a piskótán marad).
  8. 4 órára hűtőbe tesszük.
  9. A tortát csokiforgáccsal és az eperszeletekből készült virággal díszítjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 888
elküldve: 4
receptkönyvben: 308
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres piskótatorta, epres torta csokoládéforgáccsal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrága / ZsuzsikaDrága Sun, 2012-05-13 20:56

:) alakult, nyomkodom itt óránként.. :D a Horváth Rozis zselatin hátulján az volt, hogy langyos vízben keverjem el, utána folyamatos keverés mellett forraljam fel, majd hagyjam kihűlni... Köszi Nono a gyors választ.. Te milyen zselatint használsz? és azt hogy készítetd a tortához?

-Nono
-Nono / -Nono Mon, 2012-05-14 11:23

Szia! Én az Auchan -ban szoktam venni ( Microse )Étkezési zselatin -ez egy bordó színű csomagolásban van 15 g és egy gyümölcstorta van a csomagolás elején,Nekem ez nagyon bevált :) Az elkészített krémbe robotkép segítségével óvatosan belecsurgatom ,a zselatint amit forró-de nem forrásban lévő vízben feloldok -és kéz melegig kihűtők.Remélem tudtam segíteni!További jó sütögetést :)

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrága / ZsuzsikaDrága Sun, 2012-05-13 18:54

nagyon kíváncsi vagyok mert most tettem a hűtőbe de az egész nagyon-nagyon folyékony volt! szerintem ez nem fog megdermedni, pedig mindent úgy csináltam ahogy írtad... lehet a zselatint nem kellett volna felforralni? csak hidegen.. nem írtad meg pontosan a zselatinnal mit kell csinálni?

-Nono
-Nono / -Nono Sun, 2012-05-13 20:32

ZsuzsikaDrága!
Zselatin függő de általában nem szabad a zselatint felforralni, csak megmelegíteni , de a hátoldalán mindegyiknek ott van a pontos használati leírása.Remélem ettől függetlenül a joghurt miatt kicsit megszilárdul a torta ! :) Üdv: Nono

352
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
gyümölcsjoghurt 3 dl
cukor 4 ek
eper 50 dkg
növényi habtejszín 5 dl
zselatin 25 g
étcsokoládé 10 dkg
eper 5 dkg