Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes eperdesszert

Tejszínes eperdesszert
Tejszínes eperdesszert
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Finom, nyári desszert.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret pürésítjük.
  2. Tejfölt, porcukort, 1 kiskanál citromlevet és a vaníliás cukort jól összekeverjük
  3. A tejszínhez hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót, és habosítjuk. Majd a tejfölös krémmel összekeverjük.
  4. Poharakba töltjük, nekem öt db, 250 ml pohár lett ebből a mennyiségből.
  5. A tejszínes krémre ráöntjük a pürésített epret.
  6. Kb. 1 órát hűtjük, majd fogyasztjuk.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eperpüré tejszínhabbal, epres habos pohárkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

657
eper 400 g
habtejszín 400 ml
crème fraîche 400 g
porcukor 120 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 kk
habfixáló 2 csomag