Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli, mogyorókrémes torta

Sütés nélküli, mogyorókrémes torta
Sütés nélküli, mogyorókrémes torta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, nagyon tömény süticsoda.

hozzávalók / 4 adag

A kekszalaphoz:

  • 200 g DESPAR frollini gabonás keksz
  • 75 g SPAR vaj
  • 1 csipet

A mogyorókrémes töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet kézzel törjük apróbb darabokra, majd tegyük késes betétű aprítógépbe, és daráljuk finomra. (Vagy sodrófával is összetörhetjük.) A vajat olvasszuk fel és adjuk a morzsához, valamint dobjunk hozzá egy csipet sót. (Ha a keksztől nem lenne elég édes, akkor kevés cukrot is tehetünk még bele.) Alaposan keverjük össze, majd simítsuk egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tortaformába, és tegyük a hűtőbe fél órára.
  2. A tejszínt felforraljuk egy csipet sóval. Ha a tejszín felforrt, átszűrjük, és még forrón, apránként a felvert tojáshoz adjuk. Az egész keveréket visszatesszük közepes lángon a tűzre, és folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg sűrűsödni nem kezd. A forró keveréket az összetört csokoládéra öntjük, hozzátesszük a mogyorókrémet, és spatulával addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen a csoki.
  3. Az így kapott krémet a kekszalapra öntjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 574
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta sütés nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

958
keksz 200 g
vaj 75 g
1 csipet
étcsokoládé 200 g
habtejszín 200 ml
mogyoróvaj 100 g
1 csipet
tojássárgája 3 db