r
Nosalty Logó

Tejszínes, gombás rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Tejszínes, gombás rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 400 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6283.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    3262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet gyöngyözően forró alaplében kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük. Ezután kisebb darabokra vágjuk. A gombát tetszőleges darabokra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. Egy méretes serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gombát és a főtt, szeletelt csirkemellet, a sót, a borsot. Pár perc alatt összesütjük. Ráöntjük a tejszínt, meghintjük keményítővel. Kevergetve besűrítjük (kb. 10 perc).
  3. A gombás-tejszínes húst egy méretes tűzállótálba tesszük. A tetejét meghintjük bőven reszelt sajttal. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük. Langyosan tesszük asztalra, párolt rizst kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12048
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes, gombás rakott csirkemell
Lizinka_ 591 recept

Szeretjük a változatos ízeket. Most erre a selymesen lágy ízű gombás-csirkehúsos ételre esett a választás. Ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek