Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite napocska konyhájából

Almás pite napocska konyhájából
Almás pite napocska konyhájából
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept mamám fincsi almás pitéje, mindig ezt készítem, de lehet bele meggyet is tenni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, és hozzátesszük a többi hozzávalót, jól összegyúrjuk.
  2. Hűtőbe tesszük minimum 2 órára.
  3. Aztán kétfelé osztjuk, kétharmad egyharmad rész arányban.
  4. A nagyobb az alsó lap, amit zsemlemorzsával megszórunk.
  5. Erre tesszük az almás tölteléket, az almát vékonyra felszeleteljük, cukorral, fahéjjal, citromlével, hogy ne barnuljon meg, megpároljuk.
  6. Rátesszük a tészta másik felét, megkenjük tojással, és megszurkáljuk.
  7. Sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 823
elküldve: 4
receptkönyvben: 147
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Mama almás pitéje, fahéjas almás pite, pite almatöltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zaiv
Zazie szakács / zaiv Sat, 2012-06-09 13:00

Szia Napocska!
Isteni finom lett a sütike! Másfél éves kislányom a szélét eszegeti, és nagyon ízlik neki! Én az almás töltelékhez egy fél üveg körtebeföttet is adtam, majd a levet pedig egy csomag vaníliapudinggal felföztem.

napocska70
napocska / napocska70 Sat, 2012-06-09 14:17

Szia!
Örülök neki hogy ízlett,jó ötlet így körtével és a levével ki fogom próbálni,köszönöm!

1395
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojássárgája 3 db
tejföl 2 ek
alma 1 kg
cukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
zsemlemorzsa 5 dkg