Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sós rúd

Fűszeres sós rúd
Fűszeres sós rúd
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért vágom ilyen hosszúra, mert pohárban tálalom (így kevesebb helyet foglal az asztalon) és jobban mutat, ha minél több kilóg belőle. Egyszerű, gyors, olcsó és megsüthetjük előre. Ez a süti nem szereti a sajttal való szórást, kiolvad. Nem kell hozzá kelesztő.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a tejfölt és a tojást, egy kanállal elkavarjuk.
  2. A vajat a liszttel eldolgozzuk, majd az egészet összegyúrjuk. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet (1/2-1 ek-nyit), nem kell sok, mert pillanatok alatt összeáll.
  3. Két cipót formálunk, és 2-3 órára hidegre tesszük. A cipókat 3-4 mm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval keskeny csíkokat vágunk (nálam 7 mm széles és 15 cm hosszú).
  4. Bekenjük felvert tojással (aki sósabban szereti, szórhat rá még egy kevés sót, vagy a tésztába tehet többet), szórhatunk rá őrölt köményt, borsot, vagy paprikát.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. (10-12 perc)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 62
össznézettség: 59 209
elküldve: 5
receptkönyvben: 631
elkészítve: 36/51
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
221 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rúd, sós-vajas rúd

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2016-12-30 15:28

Kedves "Csiki Piroska / csikipi"!

Veled semmi gondom, itt elvekről írtam, már, ha lesz időd elolvasni! Vagy mindenkinek, vagy senkinek - ez az elv!
Roppant szimpatikus vagy, a receptjeidet is nézegettem már régóta!

Kívánok Neked és Szeretteidnek BÉKÉS, SIKERES, ÖRÖMÖKBEN, SZERENCSÉBEN GAZDAG BOLDOGABB ÚJ ÉVET, s hozzá JÓ EGÉSZSÉGET!!!

Szeretettel: Walaky / Judyth59

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2016-12-30 15:21

Őt is kifelejtettétek.....mármint ideírni, hogy tegnap (2016. december 29-én, csütörtökön) este kiemeltétek a FACEBOOK OLDALATOKON!!!! :))))) Nagyon feledékenyek vagytok, k. Nosalty!!!! :) Hogy fogjátok így kezdeni az új évet????!!!!!! Ha, csak egyszer fordulna elő......de inkább az a trendi Nálatok, hogy az fordul elő egyszer, hogy a kiemelést kiírjátok......ráadásul, ez épp én vagyok!!!!! Véletlenek nincsenek......aztán......még mindig szeretem a meséket, csak már nem hiszek bennük!!!! :)))))) Na, B. Ú. É. K. ! :)))))

erika1221
erika1221 Fri, 2016-01-15 17:38

Kedves Piroska! Számomra ez a recept a legfinomabb sós nassolni való. Mindig elkészítem, ha valami finom sósra vágyom. Dupla adagot szoktam készíteni, mert ha vendégek is jönnek nagyon gyorsan fogy. Köszönöm

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Mon, 2015-02-09 14:14

Köszönöm a receptet, hétvégén készítettem, és nagyon ízlett mindenkinek! Klassz a tészta, könnyű összeállítani és dolgozni vele. A tészta és a tojásmáz nálam is elbírt még egy kis plusz sót, nagyon guszta, fényes hosszú rudakat sütöttem, mindent a leírás szerint. Kívül roppanós, belül puha sós süti, nagyon-nagyon finom! Mentettem, és biztosan máskor is az asztalra kerül nálunk.

k.edit
k.edit Tue, 2012-09-18 17:30

Nagyon fincsi rágcsálni való a vendégeknek is ízlett! Köszi a jó receptet .

vagevi44
vagevi44 Tue, 2012-06-12 20:53

Megsütöttem, nagyon finom, szép is és egyszerű is. Én kevés borsot és paprikát tettem a tésztába a só mellett. Köszönöm a receptet. Üdv: Éva

zsoca8888
zsoca8888 Thu, 2012-05-03 20:23

Megcsináltam a hétvégén, nagy sikere lett, én a tésztába picit több sót tettem (1.5 tk) a tetejére pedig sós mázat tettem: 2 ek liszt, 1 ek só, víz :)

erikanagy
erikanagy Wed, 2012-04-04 10:30

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy sütőpor nem szükséges hozzá?
Köszönöm a választ!
Üdv:Erika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-04-04 11:44

Szia!
Nem szükséges semmi kelesztő, fontos a pihentetés hideg helyen, minél tovább annál jobb. Üdv. Piroska

diorissimo88
Diorissimo / diorissimo88 Wed, 2011-12-28 15:24

Szia! Szeretném elkészíteni és annyi lenne a kérdésem, hogy a hozzávalóknál tejszín, az elkészítésnél tejföl szerepel. Melyik a "jó"? Előre is köszönöm:Éva

411
finomliszt 250 g
tojás 1 db
vaj 175 g
tejföl 0.8 dl
0.5 tk
tojás 1 db
köménymag 1 ek