Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-medvehagymás leveles rúd

Túrós-medvehagymás leveles rúd
Túrós-medvehagymás leveles rúd
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem lehet abbahagyni!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajas részhez a vajba dolgozzuk az 5 dkg lisztet, majd fóliába helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A 30 dkg liszthez adjuk a sót, a tojások sárgáját, a vajat, az ecetet és a hideg vizet, a túrót és a felaprított medvehagymát.
  3. Egy alaposan belisztezett felületen átgyúrjuk. Még kb. 80-100 g lisztet felvehet, de ez függ az alapanyagoktól is. 20 percig pihentetjük.
  4. A tésztát kissé kinyújtjuk, majd rátesszük a közepére a vajas részt.
  5. Hajtogatjuk: fentről le, lentről fel, balról jobbra, jobbról balra. Kinyújtjuk, kevés vajjal megkenjük, majd újra hajtogatjuk, ugyanúgy mint először. 20 perc pihenő után kinyújtjuk, majd újrahajtogatjuk, 20 perc után még egyszer megismételjük.
  6. Kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, megkenjük tojásfehérjével, és 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 756
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barti

Mióta szakács: 2016.10.01.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudacska, leveles sós rágcsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

459
vaj 40 dkg
finomliszt 35 dkg
tehéntúró 10 dkg
tojássárgája 3 db
ecet 1 ek
víz 175 ml
medvehagyma 1 csokor
1 kávéskanál
tojásfehérje 1 db