r
Nosalty Logó

Tejfölös salátaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tejfölös salátaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1761 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 439 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6530.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    5180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4903 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3974 micro
Összesen 1761 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon kevergetve pirosra sütjük az apró kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott kétféle hagymát, és egy csipet sóval megpároljuk rajta.
  2. Közben a félbevágott salátából kivágjuk a torzsáját, majd alaposan megmossuk, lecsepegtessük, és tetszés szerint vastagabb csíkokra vágjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a hagymás-szalonnához, kicsit átforgatjuk rajta, majd felöntjük az alaplével és egy kevés borecettel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
  4. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egy kevés levest adunk hozzá, hőkiegyenlítést végzünk, ezután behabarjuk vele a levest, jól kiforraljuk, és kész.
  5. A tojásokat enyhén ecetes vízbe ötjük, és megfőzzük, kb. 4-5 perc alatt, hogy a közepe még kicsit lágy maradjon, majd egy hideg vízzel teli tálba rakjuk lehűlni. A kész levest ezzel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7293
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejfölös salátaleves
Katharosz 489 recept

Egyszerű, gyors és finom leves, és mivel saláta szinte egész évben kapható, bármikor elkészíthető, egy szelet pirítóssal kitűnő előétel. Forrás: ízesélet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.