Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös perec

Tejfölös perec
Tejfölös perec
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi reggelire ez dukál. Nem lehet neki ellenállni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

  • 8 dkg sajt (reszelt)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej, víz és méz keverékét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, és a tejföllel a folyadékokhoz keverjük. Belekeverjük a szilárd összetevőket is, 10 percig dagasztjuk, 1 órát kelesztjük. Nagyon lágy, levegős tésztát kapunk.
  3. A megkelt tésztát erősen lisztezett deszkán 8 részre osztjuk, mindegyiket hosszú hengerré nyújtjuk ki.
  4. Perecet formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojásos tejföllel megkenjük, sajttal megszórjuk, 20-30 percig langyos helyen újra kelesztjük.
  5. 200 C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 28 640
elküldve: 51
receptkönyvben: 1 163
elkészítve: 39/78
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: bagel, kifli, briós, pita, burek, hamburger-buci, buci, croissant, édes leveles, zsemle

egyéb elnevezések

sajtos perec, perec, kelt tésztájú peres, tejfölös tésztájú perec

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Callista
Callista Fri, 2014-12-19 14:53

A Mikulás utáni édesség csömör miatt jól fog jönni ez a recept, ma elkészítem! :)

ági26
ági26 Thu, 2014-01-16 22:45

Szia
Isteni finom a recept amit feltettél,elkészítettem és mindenkinek ízlett,bár az én pereceim kicsit dagik lettek de nem volt rá panasz.
Gratula a recepthez :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-01-17 16:16

Szia Ági!
Köszönöm szépen., kedves tőled. Igen, ha nem sodrod vékonyra, bizony jól megnőnek, de sebaj.
Üdv: Évi néni

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sun, 2013-08-04 20:00

Kedves Évi néni!
Nagyon köszönöm a receptet, Kisfiam úgy örült a pereceknek! Nem is engedte, hogy elvágjam, neki, hogy gyorsabban hűljön, neki egészben kellettek. Így hajlandó volt várni, ami kész csoda, mert a türelem jellemzően nem az erőssége :) A perecre úgy látszik megérte!
Szép estét: Chococat

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-08-04 20:09

Kedves Chococat!
Igazán örülök, mert jól tudom, milyen válogatósak a gyerekek és milyen nehéz az ízlésüknek, hangulataiknak megfelelni. Gratulálok hozzá, hogy sikeres voltál. Köszönöm, hogy ezt a receptet választottad. Üdvözlettel: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-05-17 22:16

Kedves Évi néni!

Ez volt az egyik fő favorit! :)

Azért van most a sok receptednél a megköszönő szavak sokasága, mert szégyen, de nem mindig tudtam ide érni a gép elé, és mostanság ha igen, nem is a magamét raktam fel, ....hanem csak vettem le, és készültek a Te , és mások csodái.. :)

Majd én is jövök,..remélem, mihamarabb, legyen alapanyag és idő és kedv, majd ha kiállnak a sulik! :)
Éva-Anyóca

Sára85
Sára85 Fri, 2013-02-22 10:57

Kedved Évi néni!
Munkába menet, mindig bementem egy pékségbe ahol azt az igazi duci perecet lehet kapni és mindig vettem belőle. Igazi lelki simogatás volt ez számomra, mert mindig az otthoni emlékek jöttek elő, még egyetemista koromból, amikor a csoporttársnőmmel egyetemben duci pereceket vettünk és azzal éltük túl a hosszú és fárasztó, előadásokkal és gyakorlatokkal teli napokat. Most a kislányommal vagyok itthon, és arra gondoltam, miért ne süssek én itthon ilyen perecet. Időm van rá, segítségem is, az 5 hónaposom személyében:)) így kipróbáltam a te receptedet. Csak annyit tudok mondani, hogy bevállt! Nagyon finom! Annyit változtattam, hogy a tetejére nem sajtot tettem, hanem lisztes-vizes-sós mázat. Gratula és köszönet, mentve a recept!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-02-22 21:56

Kedves Sára!
Örülök, hogy ízlett a perec. Én már csak nosztalgiával gondolok rá, mert hiába készítek napi szinten péksüteményt, kenyeret, szinte alig ehetek belőle, mert elmúltak azok az idők, amikor korlátlanul ehettem ezeket a finomságokat. Nem sokára kislányodnak is süthetsz ilyet. Üdv: Évi néni

polip25
polip25 / polip25 Mon, 2012-12-31 20:12

Szia :)
Elkészítettem a pereced,mert mi is ettünk volna már valami sósat.Nagyon finom és nagyon egyszerű :) BUÉK! :)

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-12-30 17:11

Kedves Évi néni!
Isteni ez a perec, nagyon könnyű és puha a tésztája! Ma megsütöttem, mivel már csömört kaptunk a sok karácsonyi édességtől, és a családom valami sósat kívánt. Hát mondhatom, nagy sikere volt!
Köszönöm ezt a szuper receptet, és boldog új évet kívánok!
Gabi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-12-31 00:26

Kedves Gabi!
Örülök, hogy ez is ízlett és minden önreklámozás nélkül had ajánljak még valamit, ami nekem nagyon bejött: http://www.nosalty.hu/recept/gazdag-sajtos-pogacsa. Ezt is csak úgy a maradékokból raktam össze, de nagyon jó lett. Ha újra sósra vágytok, ezt süsd meg. Biztos lesz a siker. Boldog új évet kívánok! Üdv: Évi néni

nemgabi
nemgabi / nemgabi Mon, 2012-12-31 17:11

Köszönöm az ötletet, nagyon jól néz ki, és biztos nagyon finom is. Ki fogom próbálni!

nkati
nkati Mon, 2012-11-26 14:28

Csodálatos recept, isteni finom perecek lettek, ma ismét megsütöm!!!! Köszönöm:)

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Mon, 2012-11-12 19:49

Kedves Évi!

Nagyon finom volt a perec.
Mindent úgy csináltam ahogy a receptben volt és az eredmény tökéletes lett.
Ízlett az egész családnak.

Köszönöm!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-11-12 20:24

Szuper. Örülök, hogy elnyerte tetszéseteket. Köszönöm, hogy megosztottad velem a sikeredet. Szép estét! Üdv: Évi néni

Rossina
Rossina Thu, 2012-11-01 21:40

Kedves Évi néni!
Köszönöm a receptet, isteniek lettek a perecek. A család imádta. Néhányat a sajt helyett tökmaggal és napraforgómaggal szórtam meg és azok is nagyon finomak lettek.
Érdemes kipróbálni, mert nem nehéz és tényleg nagyon jó kis recept.
Üdv. Szilvi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-11-01 22:01

Kedves Szilvi!

Örülök, hogy tetszett és ízlett is a perec. Kedves egészségetekre. Köszönöm, hogy megírtad ezt. Szép hétvégét kívánok! Üdv: Évi néni

Szoboszlaianna
GasztroManó / Szoboszlaianna Sun, 2012-10-28 12:35

Szia nagyon finom lett, de nekem nem kellet 20 perc sütés. az elsőt 15 percig sütöttem és jó ropogos lett. A másodikat is 15 percig sütöttem, de már csak 180 fokon. Köszi a receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-10-28 20:38

Szia Anna!
Örülök, hogy ízlett. Minden sütő más, így ezt is csak irányadóan írjuk le. Köszönöm szépen, hogy megírtad. Szép estét!
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-10-27 23:03

Kedves Anna!

Remélem ízleni fog. Mi nagyon szerettük. Sokáig friss maradt. Jó munkát hozzá! Üdv: Évi néni

pinky_s
pinky_s Sat, 2012-10-13 21:03

Milyen vékonyak kell legyenek a rudak mielőtt összehajtjuk? Az enyémek teljesen összekeltek, inkább briós formájuk lett grr. :) De nagyon finom, szerintem máskor is megcsinálom.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-10-14 14:01

Eléggé, mert legalább kétszeresére nő a kelés-sülés során. Nekem ez a vékonyak közül való. Viszont finom volt és két napig friss maradt. Szép napot! Üdv: Évi néni

Pööttike
Pööttike Wed, 2012-10-10 12:03

Na én neki álltam annyi módosítássa, hogy füstölt sajt került a tetejére. A siker óriási volt!! Köszönöm a receptet :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-10-10 16:03

Igazán szívesen. Én köszi, hogy ezt választottad. Készítsd el máskor is, esetleg variálhatod a sajtokat. Üdv: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-10-04 20:00

Kedves Évi néni !
Ha nem este volna én is neki állnék, mert annyira guszta.
Köszönöm a receptet, mentettem. Szép estét! Üdv: Anci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-10-05 10:38

Drága Anci!

Én is hogy felfigyeltél rá. Meglásd, nagyon jó kis perec. Ha sokat készítessz, másnapra is friss marad. Üdv: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-10-05 12:47

Köszönöm Drága Évi néni !
Az nagyon jó, ha másnap is friss marad, de nem biztos, hogy megéri a másnapot !Üdv: Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-10-04 12:16

Kedves Évi néni!
Nagyon szép a pereced, nagyon guszta a kép! Egészen kedvet kaptam, ha otthon lennék, most nyomban nekiállnék... :)
Üdv: Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-10-04 19:45

Kedves Évi!

Köszönöm szépen. Állj neki. Két napig friss volt a perec, nem száradt ki, aztán elfogyott. Szeretettel ajánlom egy próbára.
Üdv: Évi néni

364
finomliszt 50 dkg
méz 1 ek
vaj 6 dkg
tej 1.5 dl
víz 1.5 dl
tejföl 2 ek
friss élesztő 1.5 dkg
1.5 tk
tojás 1 db
tejföl 1 ek
sajt 8 dkg