Sós perec
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Flóra

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
52g tej29 kcal
-
3g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
42 kcal
-
6 kcal
A perecekhez
-
0 kcal
-
11g tojás14 kcal
A sós öntethez
-
12g finomliszt44 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
503
Kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
260g tej146 kcal
-
14g só0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
29 kcal
A perecekhez
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A sós öntethez
-
60g finomliszt218 kcal
-
22g só0 kcal
-
40g víz0 kcal
Összesen
2513
Kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
26.3g tej15 kcal
-
1.4g só0 kcal
-
50.6g finomliszt184 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
0.9g instant élesztő3 kcal
A perecekhez
-
0 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
A sós öntethez
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
2.2g só0 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
254
Kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3141 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 2834 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
503
Kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15705 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 758 mg
-
Nátrium 14169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 344 micro
Összesen
2513
Kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1588 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 1433 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
254
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.6 dl tej
-
2 tk só
-
50 dkg finomliszt
-
1 teáskanál cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 tasak instant élesztő
A perecekhez
-
1.5 ek szódabikarbóna
-
1 db tojás
A sós öntethez
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek só
-
40 ml víz
Elkészítés
A tésztához
- A kenyérsütőgéppel megdagasztjuk a tészta hozzávalóit (a fent megadott sorrendben keverjük bele).
- A dagasztás után a tésztát 15 percig állni hagyjuk.
- A tésztát 10 részre osztjuk. A részeket kinyújtjuk kb. fél m hosszú kígyókra, és pereceket formázunk belőlük.
- A szódabikarbónát vízzel felforraljuk.
- A pereceket a forrásban lévő vízbe tesszük, és mindkét oldalukat 15 másodpercig főzzük. Utána kiemeljük őket, tepsibe tesszük, és 10 percig pihentetjük.
- A tojást felverjük, és megkenjük vele a pereceket.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük.
- A sós öntethez a lisztet a sóval és a vízzel elkeverjük.
- A pereceket kivesszük a sütőből, megkenjük a sós öntettel, és visszatesszük a sütőbe 5 percre.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 17 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 152
- Össznézettség: 61181
- Feltöltés dátuma: 2010. április 30.
Ajánló
Só helyett lehet rá tenni szezámmagot vagy sajtot is.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Flóra
318 recept
Finom és puha. A receptet a www.desszert.eu oldalán találtam.
Hozzászólások
Soha nem gondoltam volna hogy így készül az a bizonyos só a perec tetejére! Én régen mindig leszedtem a pékségben készültr?l, mert nagyon sótlanul eszek. A Párom viszont imádja, úgyhogy fele-fele adagban biztos elkészítem! :) Köszi a receptet!
Szívesen :) Amúgy tényleg finom só nélkül is :)
Köszönöm a receptet, ma elkészítettem a családomnak és nagy sikere volt!
Ennek örülök :)
Szia Flóra Most sült ki az els? adag perec!! Egyszerüen isteni...már meg is ettem két darabot......:D:D:D
Szia! Örülök, hogy ízlik! :)
Finom lett köszönöm szépen a receptet:)
Nincs mit, örülök, hogy ízlett!
Köszi a receptet! Most csináltam meg, de nekem valamiért nem sikerült. :-( Lehet hogy túl sokáig f?ztem? De azért elfogy.
Mi nem sikerült rajta pontosan? Ha megmondod, talán tudok segíteni :)
Hát nekem sem sikerült..:( A f?zésnél volt probléma. Addig minden okés volt, hogy kész kis pereceket formálok, de ahogy forróvízbe kellett tenni, elkezdett kelni és szétmálni az egész. Fél adagot csináltam, úgyhogy miután egy tönkrement a többi 4-et simán tepsire tettem, leforráztam a szódabikarbónás vízzel, gázrózsán mindet 15 mp-ig rotyogtattam, majd leöntöttem alóla a vizet. Hagytam kicsit szikkadni(vagy mit) és így tettem be a süt?be. Hát vagy egy órát sült magasabb fokozaton, mire nem volt nyers a közepe. Le is ragadt rendesen, úgy kellett felkaparni ?ket késsel. Na mindegy, szóval én azt kérdezném, hogy ha simán kelesztem a formázott pereceket(forró víz nélkül), és úgy sütöm meg, vagy mondjuk el?tte kicsit meglocsolom, vagy megspriccelem a szódabikarbónás vízzel, akkor megsüthet?-e így is? Válaszodat el?re is köszi!:) SütiManó
Sajnos annyira nem vagyok otthon perec-témában, de körbenéztem, és nem mindig f?zik meg, szóval szerintem kipróbálhatod nélküle. Üdv: Flóra
Megcsináltuk anyukámmal és a párommal. Tökéletesen finom lett a perec, semmit nem változtattunk a recepten. A korábbi hozzászólásokat olvasva, annyit mondanék, hogy nagy lábast vettünk el?, másfél liter víz kellett a szódabikarbónához. M?anyag h?álló lapátra tettük a perecet és azzal könnyedén tudtuk belemeríteni a forrásban lév? vízbe. Amikor kiemeltük és a tepsire tettük, még tudtunk picit formázni rajta. Persze kicsit ragacsos, nyálkás volt a felülete ekkor, de a 15 perces pihen? id? alatt tökéletes lett az állaga. Köszönöm a receptet :-)
Szia, Mindent a recept szerint csináltam másodperces f?zést?l a sütési id?ig. A sütésb?l igaz 1-1 percet lecsaltam, de az eredmény egy kívül barna és ropogós, belül pedig puha perec lett. Nem vagyok egy tapasztalt "konyhológus" de els?re sikerült. Igaz, másfél óra alatt. Legközelebb dupla adag lesz :D Köszönjük a receptet!