Nosalty Logó

Sós perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Sós perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A perecekhez

A sós öntethez

Összesen 503 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A perecekhez

A sós öntethez

Összesen 2513 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A perecekhez

A sós öntethez

Összesen 254 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    2834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 503 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15705 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    14169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 2513 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A perecekhez

A sós öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyérsütőgéppel megdagasztjuk a tészta hozzávalóit (a fent megadott sorrendben keverjük bele).
  2. A dagasztás után a tésztát 15 percig állni hagyjuk.
  3. A tésztát 10 részre osztjuk. A részeket kinyújtjuk kb. fél m hosszú kígyókra, és pereceket formázunk belőlük.
  4. A szódabikarbónát vízzel felforraljuk.
  5. A pereceket a forrásban lévő vízbe tesszük, és mindkét oldalukat 15 másodpercig főzzük. Utána kiemeljük őket, tepsibe tesszük, és 10 percig pihentetjük.
  6. A tojást felverjük, és megkenjük vele a pereceket.
  7. Előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük.
  8. A sós öntethez a lisztet a sóval és a vízzel elkeverjük.
  9. A pereceket kivesszük a sütőből, megkenjük a sós öntettel, és visszatesszük a sütőbe 5 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 60056
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 30.

Ajánló

Só helyett lehet rá tenni szezámmagot vagy sajtot is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom és puha. A receptet a www.desszert.eu oldalán találtam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Soha nem gondoltam volna hogy így készül az a bizonyos só a perec tetejére! Én régen mindig leszedtem a pékségben készültr?l, mert nagyon sótlanul eszek. A Párom viszont imádja, úgyhogy fele-fele adagban biztos elkészítem! :) Köszi a receptet!

Flóra

Szívesen :) Amúgy tényleg finom só nélkül is :)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, ma elkészítettem a családomnak és nagy sikere volt!

Flóra

Ennek örülök :)

szivlia

Szia Flóra Most sült ki az els? adag perec!! Egyszerüen isteni...már meg is ettem két darabot......:D:D:D

Flóra

Szia! Örülök, hogy ízlik! :)

Törölt felhasználó

Finom lett köszönöm szépen a receptet:)

Flóra

Nincs mit, örülök, hogy ízlett!

Moncsy85

  Köszi a receptet! Most csináltam meg, de nekem valamiért nem sikerült. :-( Lehet hogy túl sokáig f?ztem? De azért elfogy.

Flóra

Mi nem sikerült rajta pontosan? Ha megmondod, talán tudok segíteni :)

Törölt felhasználó

Hát nekem sem sikerült..:( A f?zésnél volt probléma. Addig minden okés volt, hogy kész kis pereceket formálok, de ahogy forróvízbe kellett tenni, elkezdett kelni és szétmálni az egész. Fél adagot csináltam, úgyhogy miután egy tönkrement a többi 4-et simán tepsire tettem, leforráztam a szódabikarbónás vízzel, gázrózsán mindet 15 mp-ig rotyogtattam, majd leöntöttem alóla a vizet. Hagytam kicsit szikkadni(vagy mit) és így tettem be a süt?be. Hát vagy egy órát sült magasabb fokozaton, mire nem volt nyers a közepe. Le is ragadt rendesen, úgy kellett felkaparni ?ket késsel. Na mindegy, szóval én azt kérdezném, hogy ha simán kelesztem a formázott pereceket(forró víz nélkül), és úgy sütöm meg, vagy mondjuk el?tte kicsit meglocsolom, vagy megspriccelem a szódabikarbónás vízzel, akkor megsüthet?-e így is? Válaszodat el?re is köszi!:) SütiManó

Flóra

Sajnos annyira nem vagyok otthon perec-témában, de körbenéztem, és nem mindig f?zik meg, szóval szerintem kipróbálhatod nélküle. Üdv: Flóra

Lamartine13

Megcsináltuk anyukámmal és a párommal. Tökéletesen finom lett a perec, semmit nem változtattunk a recepten. A korábbi hozzászólásokat olvasva, annyit mondanék, hogy nagy lábast vettünk el?, másfél liter víz kellett a szódabikarbónához. M?anyag h?álló lapátra tettük a perecet és azzal könnyedén tudtuk belemeríteni a forrásban lév? vízbe. Amikor kiemeltük és a tepsire tettük, még tudtunk picit formázni rajta. Persze kicsit ragacsos, nyálkás volt a felülete ekkor, de a 15 perces pihen? id? alatt tökéletes lett az állaga. Köszönöm a receptet :-)

Törölt felhasználó

Szia, Mindent a recept szerint csináltam másodperces f?zést?l a sütési id?ig. A sütésb?l igaz 1-1 percet lecsaltam, de az eredmény egy kívül barna és ropogós, belül pedig puha perec lett. Nem vagyok egy tapasztalt "konyhológus" de els?re sikerült. Igaz, másfél óra alatt. Legközelebb dupla adag lesz :D Köszönjük a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A perecekhez

A sós öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek