r
Nosalty Logó

Tejfölös patiszonpörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös patiszonpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 264 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 528 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 49 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    319 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    4694 micro
Összesen 264 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    9389 micro
Összesen 528 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra darabolva megfonnyasztjuk az olívaolajon.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a megpucolt, kimagvazott, felkockázott patiszont. Ízlés szerint sózzuk, lassú tűzön fonnyasztani kezdjük.
  3. Ha már egy kis levet eresztett, hozzáadjuk a majorannát, a paradicsomot és zöldpaprikát (lehet csípőset is), majd még egy kis vízzel felöntjük, és fedő alatt rotyogtatjuk, amíg megpuhul.
  4. Amikor megpuhult a patiszon, belepréseljük a fokhagymákat, kevés őrölt borsot adunk hozzá, végül a tejfölben elkevert kevés (köles)liszttel behabarjuk.
  5. Még egy rottyantás és kész is.
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 203
  • Össznézettség: 53980
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 27.

Ajánló

Én jázminrizzsel vagy barnarizzsel, tarhonyával vagy tésztával szoktam tálalni. Nokedlivel is kiváló. Ajánlok mellé kovászos uborkát. Vegáknak kifejezetten ajánlom, ki lehet hagyni belőle a tejfölt, vagy növényi tejszínnel helyettesíteni, bár speciel nekünk, a tejfölimádóknak ez így az igazi.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukámtól lestem el még jó régen, ő már a 80-as években felfedezte a családnak a patiszont. Rántva, töltve, és így tejfelesen-pörköltösen. Kukori ez esetben nem annyira lelkes, mintha csirkepörköltről lenne szó, de azért egyszerű hétköznapi ebédként becsipegeti. 

Hozzászólások (15)

Bejja

Jól hangzik! Én is szeretem a köleslisztet! :-)

jkerekes8

A fenti receptet szinte szó szerint készítettem el, egy kis napraforgó olajon lepirított basmati rizssel, a végén egy kis petrezselyemmel megszórva.....talán kicsit tejfölösebb lett az enyém, de nagyon finom!( lsd. a képet a facebook oldalamon.)

aubergine

Elkészítettem ebédre, nagyon jó lett, köszi a receptet!

Aventerra

Ezt a receptet kerestük. Én, meg két patiszon :)

PEGS

"Kukori"-val egyetértek :)

Éva-Anyóca

Köszönöm, nagyon jó ötlet.:-))

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem ebédre, nagyon finom lett!!Kicsit módosítottam a recepten: kis füstölt szalonnát pirítottam alá, aminek zsírjában, megdinszteltem a hagymát, majd patisszont, paprikát, paradicsomot.Karikára vágott virslivel gazdagítottam.Fokhagyma borssal szórtam meg, és berántottam a tejfölben elkevert liszttel. Nagyon köszönöm a receptet, hamarosan újra elkészítem. Üdv:Edit.

Cyanide

megcsináltam és imádtam!

cinu

Elkészítettem, nagyon finom lett !! mentve a családi kedvencek közé.

Kata58

Én ma baconszalonnakockákkal csinálom meg úgy, hogy azt el?bb lepiritom és a végén egy k.k. ecetet teszek hozzá...

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Elmentve. Köszönöm! :-)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, isteni finom lett. Én tettem még bele az elején egy kis konzerv paripürét, és tésztával tálaltam. :) Köszi a receptet! Orsi

Anni-panni

Nagyon érdekes recept, az eredmény olyan, mint egy vega pörkölt: a pörköltíz megvan, csak a hús hiányzik. :-) Én is szalonnán dinszteltem a hagymát, és nokedlit készítettem köretként. Mindenkinek ízlett.

tibihusi

nem lett rossz épp most teszteltem le, tésztával olyan mint valami mediterrán spagetti..:-)

rozsa1958

Jól hangzik,még sosem gondoltam hogy a pattisonból ilyent készítsek,de várom hogy legyen és akkor megcsinálom,barna rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek