Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánpörkölt szójajoghurttal

Padlizsánpörkölt szójajoghurttal
Padlizsánpörkölt szójajoghurttal
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnapról maradt egy kis makarónitésztám kifőzve, mára pedig nem volt ebédem, így ezt találtam ki reggel gyorsan.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Bármilyen tésztával, de rizzsel, főtt krumplival is nagyon finom! Mivel én tejérzékeny vagyok, ezért szójajoghurttal bolondítottam meg, aki "bírja", az tehet rá tejfölt is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon kicsit megsózva megdinszteljük.
  2. A padlizsánt kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, majd keresztben szintén kb. fél cm-es csikokra szeljük.
  3. Ha már üveges a hagyma, a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát.
  4. Hozzáadjuk a padlizsánt, és kevés vízzel felengedjük úgy, hogy éppen ellepje.
  5. Amikor már megpuhult, és kissé összeesett, akkor van készen.
  6. Tésztával tálaljuk, tetejét szójajoghurttal (tejérzékenyeknek) vagy tejföllel borítjuk be.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 277
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyors padlizsános tészta, szójajoghurtos egytálétel padlizsánból

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Puzsi
Puzsi / Puzsi Tue, 2013-02-12 11:34

Kedves Scoiattola!

Sparban , de inkább Intersparban vagy Tescoban szoktam venni: joya a neve. Létezik gyümölcsösben is, én itt a natúrt használtam természetesen :)

Puzsi

Scoiattola
Scoiattola Fri, 2013-02-15 13:54

Jaaj olyat szoktam látni igen, csak nem tudtam hogy az szója joghurt :) Köszi a segítséget :)

mandula22
mandula22 Tue, 2011-01-18 20:46

Kedves Puzsi!Az imént készült el ez a fenséges vacsora..nagyon fincsi lett!Kíváncsian várom a párom reakcióját:):)Köszönöm a receptet!Mandula22

Puzsi
Puzsi / Puzsi Tue, 2013-02-12 11:32

Kedves Mandula!

Örülök, hogy elkészítetted, remélem a párodnak is ízlett :)

Puzsi

Puzsi
Puzsi / Puzsi Tue, 2011-01-18 21:18

Kedves Mandula22! :)

Örömmel olvasom soraidat!!! Na és persze bízom benne, hogy a párod tetszését is elnyeri ez az ízvilág!!! Megköszönöm, ha azt is megosztod majd Velem!!
Jó étvágyat és szép estét kívánok!!

Puzsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-12-15 10:42

Kedves Puzsi! Köszi, örülök, hogy tetszett már némely receptem, felvetted és el is készítetted.:-))
Sajna, a receptek olvasgatása közben, ahogy az újak is jönnek, látom, hogy tej vagy lisztérzékenyeknek szól, az azért elgondolkodtat.Nem gondoltam, hogy ennyi embernek van ilyen gondja:-(( Viszont akinek van, és mégis úgy ad meg receptet, hogy alternatívát ad annak, aki megteheti, hogy liszttel, tejjel, tojással főzzön, az külön köszönet: :-)) Igyekszem, most már összeállt a kép, miket főzök, és milyen sütiket készítek karácsonyra.A szilveszter is megvan már.Hááát, igen, lehet itt csemegézni a No Saltyról, volt olyan, hogy egy napra 6 sütit írtam fel, na mondom, ez nem fog menni, realizáltam, és bár nehéz volt, de megvan. :-)) Szép napot! Igyekszünk a menüsorokat "legyártani"-és nem fogunk szétdurranni :-)))Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-12-14 22:10

Kedves Puzsi! Miért is ne akkor jut az ember eszébe padlizsánt csinálni, amikor nincs szezonja,jól kitaláltam.De!-Megleltem ezt a receptet.Megcsináltam, nem a szokásos, amit eddig alkottam, és nagyon tetszik, egyszerű,gyors,laktató de nem nehéz étel, és finom.Bocsika, de én tejföllel tálaltam.Köszi-minden elfogyott!:-))))Vacsira is kitűnő, nálunk az volt most.Szép napot holnapra, és kellemes karácsonyi készülődést!Éva-Anyóca

Puzsi
Puzsi / Puzsi Wed, 2010-12-15 10:32

Kedves Éva-Anyóca!
Hát igen, ezek az ízlelőbimbók!! :) Nem veszik figyelembe az évszakokat! Ezen kívül, nekem az a hitvallásom, hogy a szervezetünk tudja mire van szüksége, ezért érdemes hallgatnunk rá. A padlizsán pedig tényleg tele van minden jóval, én is imádom!!!
Az pedig külön örömmel tölt el, hogy Tőled, (akinek sok receptjét olvasgattam és tettem be a receptkönyvembe és már készítettem is el) kaptam ilyen visszajelzést!
A tejföl természetes annál, aki nem tejérzékeny! Azért hangsúlyozom az alternatíváit a tejtermékeknek, mert sokan azt gondolják, hogy ezek nélkül nem lehet jókat főzni, én pedig szeretnék segíteni azoknak, akik szintén tejérzékenyek! :)
Szintén szép napokat és sok finomságot kívánok az asztalotokra!
Puzsi

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2010-11-22 10:38

Imádom a padlizsánt,de pörköltnek még nem ettem.Mindenképpen kipróbálom,csak még be kell szereznem hozzá a padlizsánt.Kiváncsi vagyok a végeredményre.....Üdv.)

Puzsi
Puzsi / Puzsi Mon, 2010-11-22 13:31

Kedves Petrezselyem!

Ez az első feltöltött receptem, és az első hozzászólásom! Izgatottan várom, mit szólsz majd a végeredményhez!

Jó étvágyat hozzá!

Puzsi

227
padlizsán 0.5 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
szójajoghurt 2 ek