r
Nosalty Logó

Tejfölös-mustáros csirke

NS
Tejfölös-mustáros csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

574
Kalória
26.7g
Fehérje
24.5g
Szénhidrátok
41.5g
Zsír
223.1g
Víz
105.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
5.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    223.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    207.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 2872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, szép szeletekre vágjuk. A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk.
  2. Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, belerakjuk egymás mellé a karikára vágott vöröshagymát, erre rátesszük a burgonyát.
  3. Ezután keresztbe a burgonyára rakjuk a bacont. Egy-egy szelet között nyugodtan hagyhatunk 3-4 cm-t is.
  4. A szeletekre vágott csirkemellet ételízesítővel bedörzsöljük, és a hagymás-krumplis-baconös emeletre rakjuk.
  5. A tejfölt összekeverjük a majoránnával, borssal, mustárral, majonézzel, és a húsra borítjuk.
  6. 180°C-os sütőben kb. 40 percig, fóliával letakarva megpároljuk.
  7. Mikor a krumpli is megpuhult (beleszúrunk egy villát), levesszük a fóliát, és ráreszeljük a füstölt sajtot.
  8. Így még kb. 15 percig sütjük, hogy rápiruljon a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kiinduló ötlet egy egyszerű mustáros-tejfölös csirke volt (mustár, tejföl, só, csirkemell), ugyanis nem tudtam mit kitalálni főzni. A többi hozzávalót útközben tettem bele, és megszületett ez az isteni étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...