r
Nosalty Logó

Gyümölcshabos négylapos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Gyümölcshabos négylapos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Összesen 1480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Összesen 5915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2494.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.4 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2406 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 5915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és négy részre osztjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük.
  2. Majd a tepsi hátán egyenként világosra sütjük. (Vigyázzunk, hamar megsül!)
  3. A negyediket lekenjük egy tojássárgájával (amelybe pici tejet vagy tejszínt is tehetünk).
  4. Még forrón deszkalapra csúsztatjuk (külün-külön, nem egymás tetejérerakva).
  5. Amíg a lapok hűlnek, a 6 tojásfehérjéből forróvíz fölött habot verünk a húsz deka cukorral és a kicsinyenként hozzáadott lekvárral.
  6. Ha elég kemény lett a habunk, megtölthetjük a lapokat. Legfelül természetesen a lekent diós lap van.
  7. Felvágni aznap nem szabad! Nagyon törékeny! Másnap, sőt két nap után a legfinomabb, és a legkönnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8227
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

Mielőtt a megsült lapokat lecsúsztatnám a sütőlapról, mindig alányúlok hosszú késsel, megmozgatom előre, hogy biztosan lecsússzon, és ne törjön össze. A habkrémbe bármilyen folyósabb lekvár jó. Sőt, el tudom képzelni friss, összetört málnával vagy pépesített eperrel is. Én eddig csak baracklekvárral próbáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcshabos négylapos sütemény
tekovacs 91 recept

A család második számú kedvenc habos süteménye. (Első a részeg szelet!:-) A receptet anyukámtól kaptam még régen. Ha jól emlékszem, ő egy szlovák (akkor csehszlovák) szakácskönyvből írta ki. Nem tudom, miért nem maradt rám a neve is, én csak "habos négylapos sütemény"-ként ismerem.

Hozzávalók

A tésztához

A felső laphoz

A habkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?