Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös krumplisaláta mexikói beütéssel

Tejfölös krumplisaláta mexikói beütéssel
Tejfölös krumplisaláta mexikói beütéssel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, pikánsan csípős alternatíva a megszokott majonézes változatra. Sőt, akik nincsenek annyira oda a hagyományos krumplisalátáért, megkóstolhatják. Szerintem nem lesz csalódás :-) Nagyon jól illik grill ételekhez, de akár magában is, mondjuk pár falat ropogós bagettel, pirítóssal. A fűszerezésnél tényleg erőteljes ízt adjunk a tejfölnek, mert nagyon "kívánják" a hozzávalók.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, és nagyon vékony szeletekre, csíkokra vágjuk. 
  3. A petrezselymet szép apróra felaprítjuk.
  4. Egy tálban összevegyítjük a krumplit, babot, kukoricát, répát.
  5. A tejfölt erőteljesen fűszerezve kikeverjük a hozzávalókkal. Hozzáadjuk a zöldségekhez, hozzáadjuk a petrezselymet is, és alaposan átkeverjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 263
elküldve: 9
receptkönyvben: 206
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

babos-kukoricás krumplisaláta, vörösbabos krumplisaláta, tejfölös krumplisaláta vörösbabbal és kukoricával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2016-12-09 21:45

Egyetértek az előttem szólókkal: szuper recept. :) Bár nekem a tejföl fűszerezése kicsit módosult "maradék mentés" céljából. Én a tejfölt a megmaradt fokhagymás-currys-gyömbéres joghurttal kevertem össze, és ezt már "csak" sóztam, borsoztam. Legközelebb feltétlen az eredetiben próbálom ki. :))

Krisznyuszi
Krisznyuszi Fri, 2012-07-27 13:28

Elkészült, Isteni finom :D Én még tettem bele egy kis vöröshagymát is...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-07-25 22:26

Kedves Vicikó!

Ez egy remek, nyáriasan laktató, színes, ízletes finomság, szeretném elkészíteni.:-))

Tudod mi jár annak, aki ilyen későn, este fél tizenegy fele nézeget ilyen csodákat???
Az, hogy félre olvassa a reci nevét, de megérdemlem!!!, meg én!!!: azt olvastam, hogy büntetéssel, beütéssel helyett.:-))
Büntetés, hogy ilyen csodát elrontok még olvasva is, és azért is, mert már ilyenkor nem ehetek semmit sem...:-))
Bocsi, ezért a malőrért, és most már csak azért is el fogom készíteni, de fényes nappal, és nem ábrándozva fogom olvasni.:-))
Éva-Anyóca

966
burgonya 1 kg
sárgarépa 2 közepes db
csemegekukorica 340 dkg
vörösbab 400 g
tejföl 450 ml
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor