r
Nosalty Logó

Tejfölös-karfiolos csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-karfiolos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8478.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2633 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2784 mg
  • Nátrium
    2502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2058 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3167 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 3708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félig megfőzzük, lecsöpögtetjük.
  2. A csirkecombokat kettévágjuk, és besózzuk.
  3. A sárgarépát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, ezeket tesszük magas falú tepsibe, meglocsoljuk olajjal.
  4. A tepsibe elkezdjük rakni a karfiolt és a combokat - 1 karfiol, 1 comb, és így tovább, amíg tele nem lesz a tepsink. Ha nagynak tartjuk a karfiolrózsát, vágjuk el nyugodtan. Meghintjük ételízesítővel, nem szórjuk, csak hintjük, mert a csirkét is besóztuk, és a karfiol is sós vízben főtt.1 dl vizet öntünk alá, és alufóliával betakarjuk, majd lassú tűznél 1-1,5 óráig sütjük (az ideje a csirke nagyságától is függ)a sütőben.
  5. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojássárgát és a tejfölt, összekeverjük.
  6. Ha a combok megpuhultak, kivesszük a sütőből,levesszük az alufóliát, ésegyenletesen rákanalazzuk, -kenegetjük a tetejérea sajtos-tejfölös masszát.
  7. Visszadugjuk a sütőbe, és magas lángon világosra pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 40x24
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6141
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt  a receptet inkább nyáron szoktam csinálni, amikor olcsóbb a karfiol, sajnos nem a legolcsóbb recept, mert mint tudjuk, a sajt sem olcsó, de néha megérdemlünk egy kis finomságot. Arról nem is beszélve, hogy a fiam 1,5 éves kora óta tömi magába. Ami jó, hogy végül is a csirke bármelyik részét fel lehet használni, ki mit szeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek