Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-karfiolos csirkecomb

Tejfölös-karfiolos csirkecomb
Tejfölös-karfiolos csirkecomb
95 perc / előkészület: 20 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt  a receptet inkább nyáron szoktam csinálni, amikor olcsóbb a karfiol, sajnos nem a legolcsóbb recept, mert mint tudjuk, a sajt sem olcsó, de néha megérdemlünk egy kis finomságot. Arról nem is beszélve, hogy a fiam 1,5 éves kora óta tömi magába.

Ami jó, hogy végül is a csirke bármelyik részét fel lehet használni, ki mit szeret.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félig megfőzzük, lecsöpögtetjük.
  2. A csirkecombokat kettévágjuk, és besózzuk.
  3. A sárgarépát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, ezeket tesszük magas falú tepsibe, meglocsoljuk olajjal.
  4. A tepsibe elkezdjük rakni a karfiolt és a combokat - 1 karfiol, 1 comb, és így tovább, amíg tele nem lesz a tepsink. Ha nagynak tartjuk a karfiolrózsát, vágjuk el nyugodtan. Meghintjük ételízesítővel, nem szórjuk, csak hintjük, mert a csirkét is besóztuk, és a karfiol is sós vízben főtt. 1 dl vizet öntünk alá, és alufóliával betakarjuk, majd lassú tűznél 1-1,5 óráig sütjük (az ideje a csirke nagyságától is függ) a sütőben.
  5. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojássárgát és a tejfölt, összekeverjük.
  6. Ha a combok megpuhultak, kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és egyenletesen rákanalazzuk, -kenegetjük a tetejére a sajtos-tejfölös masszát.
  7. Visszadugjuk a sütőbe, és magas lángon világosra pirítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 40x24 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 405
elküldve: 1
receptkönyvben: 152
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

finis

Mióta szakács: 2011.08.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiollal sült csirkecombok tejföl- és sajttakaró alatt, sajtos-tejfölös csirkecombok karfiollal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lacii
Lacii Thu, 2011-12-22 14:16

Imádom,nagyon finom!!!!!!!!!!minden falat fenséges!

finis
finis / finis Tue, 2011-11-29 11:27

Kedves zafirow,az tuti,hogy puha lessz,de ennek a receptnek ez a lényege,már nagyon sokszor megcsináltuk és mindenki imádta aki megkóstolta.próbáld ki kis adagban.

zafirov
zafirov Mon, 2011-11-28 23:57

Ez tényleg nagyon jól hangzik, és szivesen kipróbálnám, de sztem 1-1,5 óra alatt a félig előfőzött karfiol pépesre fog főni, karfiol pép lesz belőle. Még ha nyersen is rakom bele akkor is sok neki ez az idő.

922
karfiol 1.5 kg
sárgarépa 1 kis db
csirkecomb 5 db
tejföl 450 g
trappista sajt 30 dkg
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint