Nosalty Logó

Tejfölös karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Tejfölös karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 268 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1070 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 268 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1070 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk. Egyben hagyjuk.
  2. Sós vízben puhára főzzük. Állapotát legkönnyebben a torzsájánál ellenőrizhetjük: ha itt könnyedén bele tudunk szúrni, biztos, hogy mindenütt puha. Leszűrjük, lecsepegtetjük. (A főzőlevéből levest készíthetünk.)
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a karfiolt beleültetjük. A maradék vajat a rózsák közé dugdossuk, a tejföllel pedig vastagon bevonjuk. (Még most is sózhatjuk.)
  4. Addig sütjük, míg kedvünk szerint meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 101 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15356
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 12.

Ajánló

Ez egy príma köret, ünnepi alkalmakra is jó.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

koszider 91 recept

Valahogy így készül a lengyel karfiol is, de ne, ne szórjuk meg zsemlemorzsával, mert épp a csodás, pirult szaftját szívja fel! Ha valaki nem akarja úgy megpirítani, ahogy én szoktam (foltos barnára), csak addig süsse, míg a tejföl láthatóan "megdermed" a karfiol tetején. Szerintem a rántott hús legparádésabb körete, de akár magában is fogyasztható (pl. hideg rántott hússal). 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Koszider! Ez nagyon tuti recept, köszönöm :-O Szép hétvégét! Éva-Anyóca

koszider

Kedves Éva, köszönöm, hogy szemmel tartod a receptjeimet! Üdvözöl: Koszider

Éva-Anyóca

Hát igen, az utóbbi id?ben nem igen találtalak, de pár napja látom, érkeznek a recijeid, most én is naggyon le vagyok maradva, reci az van, 15 is,( lehet, még pár addig lesz hozzá), de felrakni nehéz, - a gépek tanulás miatt átmenetileg foglaltak,:-O - ....?szi szünetben megpróbálom a reciket "feldobni!" :-O Jó , hogy látlak, és fincsik , amik felkerülnek. :-o Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Koszider, elkészítettem ezt a karfiolt, nagyon tetszik, így biztosan többször is készítem majd!!! ;) a tejfölbe tettem egy kis ?rölt borsot, fokhagymát, és amikor már majdnem kész lett, reszeltem a tetejére egy kis sajtot is... ;) köszönöm az ötletet. Eszter

koszider

Kedves Eszter! Örülök, hogy sikerült jó ötletet adnom! Üdvözöl: Koszider

Törölt felhasználó

Szia, az lenne a kerdesem, hogy a fozolebol hogyan keszitsek levest, mit ajanlasz? Koszonom

koszider

Kedves Koni08! Bármilyen zöldségleveshez jó lesz alaplének, nyilván karfiolhoz, de karalábéhoz, zöldborsóhoz, vegyes zöldséghez is jó. Víz helyett ezzel öntsd fel a zöldségeket, de vedd figyelembe, hogy már sós! A karfiolról leöntött levet 2-3 napig biztosan elteheted a h?t?ben. Én zöldséglevest mindig úgy készítek, hogy a felkarikázott répát-gyökeret pár percig párolom egy kis zsíron-olajon, aztán meghintem egy kanál liszttel, kevergetve jól átforrósítom, pirítom, ekkor mehet bele egy-két kiskanál pirospaprika, vágott petrezselyemzöld és ekkor öntöm fel az alaplével (vízzel). Ezután teszem bele a többi zöldséget, felforralom - vigyázni kell, mert felhabzik és kifuthat -, majd kis lángon, fed? alatt készre f?zöm. A zöldbab, fejtett bab és gombaleves alapjába pluszban még fokhagymát is teszek, a liszt után. Koszider

Törölt felhasználó

Kedves Koszider! Ez annyira hasznos volt, hogy mindjárt ki is nyomtatom :) Köszönöm

Törölt felhasználó

Kedves Koszider, meg csak annyit, hogy miota eloszor elkeszitettem ezt az egyszeru etelt, csak eszem es eszem :))) imadom a karfiolt, es a besameles valtozatok is nagyon finomak, de persze pont az lenne a lenyege ezeknek a zoldsegeknek, hogy konnyuek maradjanak, ugyhogy azota mindig ezt a valtozatot keszitem :))

koszider

Kedves KonI08! Köszönöm a visszajelzést és örülök, hogy ízlik! Én is imádom, csak magában is kiváló - szerintem a pirult tejfölt?l olyan jó. (Nem is szabad mással, f?szerekkel elrontani, mert minden csak elnyomná a finom, gyenge karfiolízt.) Üdvözöl: Koszider

Éva-Anyóca

Kedves Koszider! Rég beszélgettünk már, legels?nek nagyon de nagyon boldog új évet kívánok ! :) Nagyon köszönöm ezt a finomságos ötletet, az utóbbi id?ben sok oka volt, hogy nem tudtam annyit fenn lenni, és ötleteket megosztani, bár szétnézni nagyjából azért sikerült......... Sajnos karácsonyi el?tti ajándék meglepetésem a cukros lettem tudat megemésztése volt els?nek,.........és így találtam meg ma ezt a finomságot. Köszönöm Neked! További finom ötletelést kívánok! Éva-Anyóca

koszider

Kedves Éva! Ó, nagyon köszönöm a jókívánságokat! Jóég, most megijesztettél: magas a cukrod? És mennyire, mit kell csinálnod? Elég a diéta, vagy más is kell? Jaj, ez borzasztó! Jól tudom, édesapám is cukros volt, s?t, nagyon, napi inzulinnal. De ez nagyon régen volt, azóta hihetetlen sokat fejl?dött az orvostudomány, még az inzulin-beadás is sokkal könnyebb és talán már nem annyira ijeszt? ez a betegség. De abban nincs változás, hogy ez bármikor hallatlan sok er?feszítéssel és lemondással jár - az a rengeteg számolgatás, odafigyelés, az egész életét át kell alakítani az embernek, de a családét is. Mert nem csak annyi, hogy elhagyom a cukrot és használok édesít?t - tiltólistások a tészták, a rizs, a lisztes ételek (kenyér!!), s?t, egy csomó zöldség és gyümölcs is! (Kukorica, zöldborsó, sz?l?, szilva, banán, aszalt gyümölcsök, sajtok, de még ketchup és a mustár is! Az összes szeszes ital - bár azt hiszem, téged ez zavar a legkevésbé.) Ó, nagyon vigyázz magadra! Er?t kíván mindehhez: Koszider

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.