Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya-köret

Édesburgonya-köret
Édesburgonya-köret
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben édesburgonya-köretet kaptunk, egyszerű sós vízben megfőzve. Elhatároztam, hogy valami jobbat hozok ki az édesburgonyából. Némi kísérletezés után született a recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenféle hús mellé kiváló köret. Vacsorára akár önálló fogásnak is jó. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, szálasra vágjuk, rászórjuk az édesburgonyára.
  3. Sózzuk, megszórjuk majoránnával, meglocsoljuk az olívaolajjal. Jól összeforgatjuk.
  4. 220 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 6 019
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres batáta tepsiben

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

211
édesburgonya 1 kg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
1 kávéskanál
majoranna 1 kk