Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retro babfőzelék füstölt hússal

Retro babfőzelék füstölt hússal
Retro babfőzelék füstölt hússal
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a hagyományos ízeket, így ha babfőzeléket csinálok, mindig ezt a régi, klasszikus, jól bevált receptet követem. Egyszerű elkészíteni és mennyei! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot már előző este beáztatjuk, de legkésőbb 3-4 órával a főzés előtt.
  2. Az előáztatott babot és a füstölt húst (tarja, oldalas, esetleg kisebb csülök) egy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy szépen ellepje, majd fedő alatt puhára főzzük őket. Kevés ételízesítővel és borssal fűszerezzük - a sót később szórjuk bele, hogy hamarabb megpuhuljanak a dolgok.
  3. Ha ez megvan, rántást készítünk, nagyon apróra vágott vöröshagymával és kevés fokhagymával (ez utóbbit csak a legvégén rakom bele, nehogy leégjen).
  4. Amint aranybarnára pirult a rántás, félrehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd az egészet felhúzzuk egy kis hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, és a babhoz öntjük.
  5. Folyamatos kevergetés mellett, még hagyjuk 2-3 percet forrni a főzeléket, hogy a rántás kellőképpen besűrítse a levet. (A füstölt húst kivehetjük egy külön tálba a kevergetés idejére, hogy ne essen nagyon szét.) Már tálalhatjuk is - tejfölt teszünk mellé, úgy az igazi! :) Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 222
össznézettség: 105 616
elküldve: 5
receptkönyvben: 99
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Alízke

Mióta szakács: 2014.08.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babfőzelék klasszikusan, eredeti babfőzelék, főzelék babból füstölt hússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

894
fejtett bab 0.5 kg
füstölt tarja 0.5 kg
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 3 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál