r
Nosalty Logó

Tejfölös babfőzelék virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös babfőzelék virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 634 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 2539 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 103 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 634 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5258.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    755 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1843.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2006 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2539 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A habaráshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Egy fazékban a vöröshagymát julienne-re (finomra) vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, amelyet óvatosan megpirítunk a hagymával. Ehhez jön a bab, melyet feltesszük víz hozzáadásával főni. Ízesítjük sóval, borssal. Ha konzervből készítjük a főzeléket, akkor a babot szinte alig kell főzni, hisz már puha. A szárazbab esetén addig főzzük, míg meg nem puhul.
  2. A kis pohár tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel. Kis levet kanalazunk a főzelékünkből (hőkiegyenlítés), majd behabarjuk vele a főzeléket.
  3. Időközben a bécsi virslit felkarikázzuk, majd azonnal a behabart babfőzelékhez adjuk. A virsli nagyon hamar megfő, így míg a habarással együtt a bab még egyszer felforr, addig a virslink is kész.
  4. Forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 249
  • Össznézettség: 59500
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az igazi retro ételek mindig slágerek maradnak. A babfőzelék is egy ilyen, mely anyukám receptje. Főzelékmániás vagyok, és mivel ez az étel nagyon egyszerű, és gyorsan elkészül, marad idő mellette egy másik étel elkészítésére. Gondolok itt azokra, akik a főzelék után még éhesek maradnak, és a finnyásokra, akik nem szeretik.:-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez egy gyenge bableves, bocs annak sem jó.

Törölt felhasználó

Ez igen kedves volt... Kóstoltad, hogy tudod, jó-e? Van aki hígabban szereti a f?zeléket, nem a kanál meg áll benne fajtát. Én is közéjük tartozom. Addig meg nem kell véleményt alkotni egy ételr?l kép alapján, míg nem tudod, milyen az íze..

egyszeruteremtes

Ilyen rosszindulatú hozzászólással itt még sosem találkoztam! Néha jobb csendben maradni, mint ok nélkül bántani másokat... Kipróbáltam a receptet, és ízlett. Kevesebb vizet használtam, igaz - de mindannyian mások vagyunk, engem egyáltalán nem zavar.. :) Köszönöm az ötletet!

Törölt felhasználó

Azt hittem, ezt a f?zeléket én találtam fel, de úgy látom, más is szereti. Az is nagy el?nye, hogy 5 percen belül elkészíthet?, és ha nem teszünk bele lisztet, hidegen nagyon finom hagymás babsalátaként fogyasztható. Én is variálom, hol így, hol úgy készítem. Van, mikor csak belekarikázom a virslit, de van, hogy el?tte a karikákat teflonban lepirítom, és úgy adom a f?zelékhez. Egyszer csak poénból a tejfölhöz kevertem egy tk.-ek. krémsajtot, majd hidegen ettem (addigra az ízek is összeérnek) - nagyon finom volt. Van, hogy vörös-, van, hogy fokhagymát teszek bele, de van, hogy mindkett?t. Annyit hozzátennék, hogy nem szoktam vizet hozzátenni, s?t, még a levet is leöntöm a babról. 3 doboz babhoz (azaz 3 adaghoz) szoktam egy pohár tejfölt elkeverni, és, ahogy írtam, nem teszek bele lisztet. Tudom, durva, de szerintem ez a f?zelék konzervb?l az igazi, nem a "valódi babból". De ezt csak csendben mondom, nehogy meghallja valaki :D

Törölt felhasználó

hát ez -mi ez?gusztustalan az biztos ,legalább ne tennéd ide azok közé akik f?znek is nem csak moslékot kutyulnak

Hozzávalók

A főzelékhez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek