r
Nosalty Logó

Tavaszi répás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tavaszi répás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Összesen 735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Összesen 179 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1760 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7042 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3219 micro
Összesen 735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    605 micro
  • β-karotin
    1722 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A muffin alapjához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és ha kell, akkor ecset segítségével kiolajozzuk egy kicsit a formát.
  2. A tisztított répát lereszeljük, ráreszeljük a sajt egyik felét, picit borsozzuk, egy pár csepp olívaolajjal összekeverjük, és a muffinsütő mélyedéseibe elosztjuk (én egy szilikonos mini-muffinsütő formát használtam, ami 11 “férőhelyes”). Így mehetnek is a sütőbe előpirulni úgy 10 percre.
  3. Közben egy közepes tálkába ütjük a 3 tojást, és csepegtetünk hozzá egy mini adag olívaolajat. Sóval, borssal felverjük, és hozzáadjuk az aprított bébispenótot, a kockázott sonkát és a reszelt sajtot.
  4. A sütőből kivett formába szétosztjuk a tojásos keveréket, és visszatesszük a sütőbe úgy 5-10 percre sülni. Nem kell megbarnulnia, legyen csak szép sárga a muffinok teteje, a túlsütés kiszárítja őket.
  5. A formából kiszedve, frissen aprított petrezselyemmel szórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2375
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 11.

Ajánló

Még melegen a legfinomabb, de természetesen, ha kihűl, úgy sem kutya. A reszelt sajt miatt só nem is nagyon kell hozzá, akár el is hagyható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem jövök itt nektek az édes répás muffinnal, azt már mindenki ismeri, csináljatok inkább sósat! Reszelt répából szuper alapot lehet készíteni bármilyen reggeli finomságnak. Egy kis reszelt sajt segít neki a formatartásban, így a sózást is megússzuk, a sajt ad elég ízt a répának. A sonkás-spenótos tojás pedig menjen a tetejére, mennyivel jobban néz ki, mint egy sima kis rántotta!

Hozzávalók

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek