r
Nosalty Logó

Tavaszi medvehagymás gnocchi

Lakos Benedek
Tavaszi medvehagymás gnocchi
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gnocchihoz

1248
Kalória
46.7g
Fehérje
147.2g
Szénhidrát
51.8g
Zsír
259.3g
Víz
302.5g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 1248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 2498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2586 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5172 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    294.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    518.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A lisztből, tojásokból, aprított medvehagymából és főtt krumpliból ruganyos, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. Ha nagyon nedves lenne, adjunk hozzá több lisztet.
  2. A tésztát ujjnyi vastag kígyókká nyújtjuk, majd kis darabokat vágunk belőle késsel. Ezeket alaposan megsózott, lobogó vízbe dobjuk, majd addig főzzük, míg fel nem úsznak a felszínre.
  3. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd beleszűrjük a kifőtt gnocchit. Alaposan körbepirítjuk, ha kell sózzuk.
  4. A tejfölt elkeverjük a citromhéjjal, illetve ízlés szerint sóval és borssal. Egy tálra kanalazunk belőle, majd ráhalmozzuk a gnocchit és megszórjuk reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

A házi gnocchiban az a legjobb, hogy annak tésztáját bármivel, de tényleg bármivel kiegészíthetjük. Ha eljön a tavasz, például aprított medvehagymával tehetjük aromássá, frissé. No meg persze egy nagy kanál citromhéjjal ízesített tejföllel és reszelt sajttal.

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ha ezt teszed az orchideáddal biztosan elpusztul

Az orchideák szépek, de érzékenyek, és sokszor épp a túlzott gondoskodás okozza a vesztüket. Ha nem állnak vízben, elegendő fényt és levegőt kapnak, megfelelő hőmérséklet mellett neveljük őket, és figyelünk a fajuk igényeire, sok évig egészségesek és virágzóak maradhatnak.

Top Receptek