r
Nosalty Logó

Tavaszi hagymaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Moldevit
Tavaszi hagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 710 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 34 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 237 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2689.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6281 micro
Összesen 710 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 34 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat előkészítjük, megmossuk, majd fél centis karikákra vágjuk a zöld és a fehér részeket is. A fokhagymákat megpucoljuk, és apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomóval összetörjük.
  2. A lábasba beletesszük a vajat, rá a hagymákat, és lefedjük 5-8 percre legkisebb lángon. Közben 1-2 alkalommal forgassuk át a párolódó hagymát a vajjal. (Nem pirítjuk a hagymát, csak pároljuk.) Közben a vízforralóban felforralunk 1 liter vizet.
  3. A megpárolódott hagymára ráhintjük a púpos evőkanál lisztet, és szép egyenletesen elkavarjuk. Nem baj, ha a liszt hirtelen minden nedvességet felszív.
  4. Kb. egy perc kavargatás után a lisztes párolt hagymát húzzuk félre a tűzről, és fűszerezzük meg (leveskocka, szerecsendió, bors), és öntsük fel a tejjel. Keverjük el csomómentesre, majd öntsük fel a liter forró vízzel.
  5. Tegyük vissza a levest a tűzre, és ha felforrt, főzzük 3 percig kis lángon, lassan kevergetve.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3668
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 16.

Ajánló

Tálaláskor sajtos cipót használtam, de vajas pirítóssal vagy reszelt sajttal is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi hagymaleves
Moldevit 8 recept

Gyors és könnyen elkészíthető levesre vágytam így húsvét előtt, mert tudom hogy hamarosan jön a nagy evészet. :) És megláttam a hűtőben a friss, tavaszi újhagymát...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek