Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges hagymaleves kukoricagombóccal

Részeges hagymaleves kukoricagombóccal
Részeges hagymaleves kukoricagombóccal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam, szokás szerint egy kicsit átvariáltam az én ízlésemre. Nagyon finom ezzel a kukoricagombóccal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajban és az olajban megfuttatjuk a vékonyra szelt hagymát, megszórjuk a liszttel, majd a borral és az alaplével felöntjük.
  2. Forrás után kis lángra tesszük. Készre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejszínt, átforraljuk.
  3. A gombóchoz felforraljuk a vizet, sózzuk, majd kevergetve hozzáadjuk a kukoricadarát, lassú tűzön sűrűre főzzük. Ekkor belekeverjük a sajtot, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Tányérokba tesszük, majd a levest rámerjük.
  4. Petrezselyemmel meghintve, tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 835
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricagombócos hagymaleves, hagymaleves, fehérboros hagymaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2012-06-30 09:26

Kedves Évi néni!Köszönöm szépen a szavait,és remélem izleni fog az egész családnak:)Szép napot kivánok!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-06-29 12:42

Nagyon jól hangzik és gusztusos a fotó is. Kipróbálom feltétlenül. Köszönöm. Üdv: Évi néni

320
vaj 30 g
olívaolaj 1 ek
fehérbor 1 dl
alaplé 1 l
vöröshagyma 3 közepes fej
cukor 1 ek
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
kukoricadara 5 csapott ek
sajt 6 dkg
víz 2 dl
0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor