Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi gyümölcsös kosárkák

Tavaszi gyümölcsös kosárkák
Tavaszi gyümölcsös kosárkák
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vidám színek és a friss gyümölcs ízek felhasználásával készítettem el ezeket a tavaszi kosárkákat. Könnyed és lágy jellegüknek köszönhetően kitűnő desszertek lehetnek a főételek után. 

hozzávalók / 5 adag

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta száraz hozzávalóit, a lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a vajjal jól összedolgozzuk. Végezetül a tojások sárgájával gyúrunk belőle egy kerek egész formát.
  2. Hűtőbe rakva minimum 1 órán át pihentetjük, de az sem baj, ha tovább.
  3. Pihentetés után, lisztezett nyújtódeszkán félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd kerek formákat szaggatunk belőle.
  4. Ezeket a kerek formákat a megfordított muffinsütő aljára helyezzük, majd előmelegített, 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Aki szeretné, a rendes muffinformába is rakhatja a tésztát.
  5. Miután kisültek, a formáról leszedve hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

  1. A krémhez a mascarpone-t és a habtejszínt habverő segítségével keményre felverjük. Közben hozzáadjuk a cukrot is.
  2. 3 egyenlő részre osztjuk a krémet. Az egyikhez hozzáöntjük a citromlét, a másikhoz pedig az eperturmixot. A harmadik adag pedig megmarad eredeti formájában (Ízlés szerint át lehet alakítani).
  3. A krémekkel megtöltjük a kosárkák belsejét, majd idénygyümölccsel, ehető dekorációs elemekkel, tésztamorzsával, Macaron desszerttel és különböző formákkal díszítjük a sütemények tetejét.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 654
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Priskin Reni

Mióta szakács: 2019.04.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes kosárka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1264
finomliszt 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
vaj 20 dkg
mascarpone 50 dkg
cukor 10 dkg
habtejszín 400 ml
citromlé 2 ek
eper 20 dkg