r
Nosalty Logó

Tavaszi gyümölcsös kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Priskin Reni
Tavaszi gyümölcsös kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Összesen 6317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    504 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2586 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 6317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához (24 db)

  1. A tészta száraz hozzávalóit, a lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a vajjal jól összedolgozzuk. Végezetül a tojások sárgájával gyúrunk belőle egy kerek egész formát.
  2. Hűtőbe rakva minimum 1 órán át pihentetjük, de az sem baj, ha tovább.
  3. Pihentetés után, lisztezett nyújtódeszkán félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd kerek formákat szaggatunk belőle.
  4. Ezeket a kerek formákat a megfordított muffinsütő aljára helyezzük, majd előmelegített, 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Aki szeretné, a rendes muffinformába is rakhatja a tésztát.
  5. Miután kisültek, a formáról leszedve hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

  1. A krémhez a mascarpone-t és a habtejszínt habverő segítségével keményre felverjük. Közben hozzáadjuk a cukrot is.
  2. 3 egyenlő részre osztjuk a krémet. Az egyikhez hozzáöntjük a citromlét, a másikhoz pedig az eperturmixot. A harmadik adag pedig megmarad eredeti formájában (Ízlés szerint át lehet alakítani).
  3. A krémekkel megtöltjük a kosárkák belsejét, majd idénygyümölccsel, ehető dekorációs elemekkel, tésztamorzsával, Macaron desszerttel és különböző formákkal díszítjük a sütemények tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2011
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Priskin Reni 2 recept

A vidám színek és a friss gyümölcs ízek felhasználásával készítettem el ezeket a tavaszi kosárkákat. Könnyed és lágy jellegüknek köszönhetően kitűnő desszertek lehetnek a főételek után. 

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?