r
Nosalty Logó

Tavaszi gyümölcsös kosárkák

Priskin Reni
Tavaszi gyümölcsös kosárkák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

1264
Kalória
14.7g
Fehérje
76.3g
Szénhidrát
100.8g
Zsír
103.4g
Víz
261.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
44.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Összesen 6317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    504 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    381.5 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    516.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2586 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 6317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 359 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához (24 db)

  1. A tészta száraz hozzávalóit, a lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a vajjal jól összedolgozzuk. Végezetül a tojások sárgájával gyúrunk belőle egy kerek egész formát.
  2. Hűtőbe rakva minimum 1 órán át pihentetjük, de az sem baj, ha tovább.
  3. Pihentetés után, lisztezett nyújtódeszkán félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd kerek formákat szaggatunk belőle.
  4. Ezeket a kerek formákat a megfordított muffinsütő aljára helyezzük, majd előmelegített, 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Aki szeretné, a rendes muffinformába is rakhatja a tésztát.
  5. Miután kisültek, a formáról leszedve hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

  1. A krémhez a mascarpone-t és a habtejszínt habverő segítségével keményre felverjük. Közben hozzáadjuk a cukrot is.
  2. 3 egyenlő részre osztjuk a krémet. Az egyikhez hozzáöntjük a citromlét, a másikhoz pedig az eperturmixot. A harmadik adag pedig megmarad eredeti formájában (Ízlés szerint át lehet alakítani).
  3. A krémekkel megtöltjük a kosárkák belsejét, majd idénygyümölccsel, ehető dekorációs elemekkel, tésztamorzsával, Macaron desszerttel és különböző formákkal díszítjük a sütemények tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A vidám színek és a friss gyümölcs ízek felhasználásával készítettem el ezeket a tavaszi kosárkákat. Könnyed és lágy jellegüknek köszönhetően kitűnő desszertek lehetnek a főételek után. 

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...