Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-diós kosárka

Karamellás-diós kosárka
Karamellás-diós kosárka
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját recept. :) Remélem mindenkinek ízleni fog!! :)  Elég édes, azoknak ajálom, akik szeretik az igazi édes süteményeket és a karamellát.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A karamellaszószhoz

A diós habhoz

ajánlat

A tészta talán úgy űnhet elsőre, hogy nem fog összeálni, pedig meg fog történni, csak gyúrkáljuk, amíg a margarin elkezd megolvadni, a végén talán még ragadni is fog.

12-es muffin sütőben két kör jön ki az adagból, ha megsült az első adag, várunk pár percet, könnyedén ki lehet emelni a formából a kosárkákat, nem kell elmosni a sütőt, rögtön rakhatjuk is bele a következő adagot.

Ha a liszt durvább állagú, esetleg lehet bele tenni késhegynyi szódabikarbónát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a cukrot összekeverjük, a margarint belereszeljük, és jól elmorzsoljuk. A tojássárgákat és a karamella esszenciát elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarinos morzsához.
  2. A tésztát addig gyúrjuk, amíg a margarin elkezd a kezünk melegétől olvadni, és összeáll a tészta. Ez kb. 10 perc.
  3. A karamella-szószhoz elöszőr karamellizáljuk a cukrot. Közben a tejet és a margarint mikróban összeforraljuk. A cukor már karamella, ráöntjük a forró margarinos tejet. Nem baj, ha kicsit összekapja, először fel fog olvadni, ha kell, öntünk még hozzá tejet. Ha teljessen elolvadt a karamella, a vaníliás pudingporral besűrítjük.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Amikor felverődött, beleszórjuk a diót vagy a dejót és a fahéjat, így már csak pár másodpercig verjük a robotgéppel.
  5. Összeállítás: a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy 3-4 mm vastagra, és a muffinsütőnk méretétől függően egy bögrével 24 db kört szaggatunk. (Az én teflon muffin sütőm alja 5 cm-es a teteje pedig 7cm-es, szóval kicsit bővül, a bögre, amivel szaggatni szoktam pedig 8,5 cm átmérőjű.)
  6. A tésztakorongokkal kibéleljük a muffin sütőnk mélyedéseit (nem muszáj hogy a tészta a tetejéig érjen).
  7. A kosárkák alját egyenletessen megkenjük a karamella szósszal, majd mindegyikbe 2 teáskanál dióshabot kanalazunk.
  8. A sütőben közepes lángon 15-20 percig sütjük. 24 db kosrárkánk lesz ebből az adagból.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 145
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszi

Mióta szakács: 2012.06.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos kosárka, diós kosárka, karamellás aprósütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

--sziszke--
Sziszi / --sziszke-- Wed, 2012-12-12 22:39

én pedig nagyon örülök, hogy tetszik a receptem különösen azért mert ez egy teljesen saját recept :)
megkérdezhetem , hogy mivel szeretnéd a kosárkákat megtölteni? mindig jó az új ötlet, inspiráció!

Bubu46
Bubu46 Tue, 2012-12-11 08:05

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre- egyelőre csak a kosárkákat szeretném előállítani és ezt remekül elmagyaráztad ! Köszönöm !

400
rétesliszt 30 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 3 db
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
margarin 3 dkg
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 3 teáskanál
tojásfehérje 3 db
cukor 15 dkg
fahéj 3 csipet
dió 4 marék