Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis-gombás fasírt

Cukkinis-gombás fasírt
Cukkinis-gombás fasírt
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldségszállítmánnyal ma darált marhahús is érkezett. Jannak persze a szerintem unalmas, klasszikus kis húsgolyókat kellett sütnöm, de a felnőtteknek (és főleg magamnak... :) valami extrábbal készültem. Ízbolygó blogján találtam ezt a remek receptet, nagyon finom, és (legalábbis érzetre) lightos alternatíva a fasírtra.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ízbolygó sült céklát ajánl mellé, így ma azt készítettem. Legközelebb viszont valami könnyebb, lédúsabb salátát fogok, mert a fasírt azért elég súlyos a gyökérzöldség nélkül is.
Készíthetjük alternatív fűszerezéssel is. Zöldek helyett használjunk őrölteket: garam masala, kurkuma, római kömény, gyömbér stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a gombát apróra vágjuk, a cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát pár ek olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit és a gombát is. Ezeket is puhára pároljuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk a keveréket, rányomjuk a fokhagymát. Belekeverjük a paradicsomsűrítményt.
  4. A zöldségeket a darált húshoz adjuk, együtt a vízbe áztatott zsemlével vagy a zsemlemorzsával (amennyivel jól formázható fasírt-állagot kapunk) és az apróra vágott olívabogyóval.
  5. Kis hurkákat vagy pogácsákat formálunk, és ideális esetben grillen kisütjük. Ha ez nincs, először nagyjából átsütjük alufóliával bélelt tepsin (~15 perc), majd pár perc alatt megpirítjuk serpenyőben, csöpp olajon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 532
elküldve: 7
receptkönyvben: 607
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldéges fasírt, zöldséges miccs,cukkinis-gombás-olajbogyós fasírt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

verocska7
verocska7 Mon, 2013-07-15 10:51

Én gomba és olivabogyó nélkül készítettem, rúdba formáztam és kizsírozott tepsiben kb. 40 percig sütöttem. Kicsit lágyabb mint egy hagyományos fasírt és nem is olyan száraz. De hát ez valami hihetetlenül finom volt! Melegen is köret mellé, de hidegen is kenyér és friss zöldség mellé kiállta a próbát. Olyasmi mint valami különleges pástétom, így ezen felbuzdulva reggelire a maradékot vajjal összebotturmixoltam és kiflire kenve olyan volt mint valami isteni májpástétom. Esküszöm ezt árulni lehetne! :)

Redy28
Redy / Redy28 Sun, 2011-07-24 15:25

Olivabogyó nélkül és olajos tepsiben sütve elkészítettem. Jelentem: zseniális! Ezentúl nekem ez a kedvenc fasírtom. (azt hiszem ilyen cukkinis-hagymás gombás alapot előre készítek és beteszek a fagyasztóba pár adagot, így csak elő kell kapni, ha egy kis darálthúsból ilyen fincsi fasírtot akarok!)
Örök hála a receptetért
ü
Edit
(persze majd grillezve is letesztelem:-)

223
darált marhahús 60 dkg
cukkini 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
gomba 4 közepes db
sűrített paradicsom 8 dkg
zsemle 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 8 db
olívaolaj 2 ek